Geri

Dereli: Depremden ders çıkarmalıyız

Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Şehnaz Dereli, "Ülkemizin yaşadığı felaketleri artık sanki daha önce hiç yaşanmamışcasına değerlendirmekten vazgeçmeli ve gerekli dersleri çıkarmalıyız" dedi.

13:29:17 | 2024-02-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Şehnaz Dereli, yaptığı açıklamada, geçen yıl bugün 10 ili etkileyen depremden ders çıkarılması gerektiğine dikkat çekerken, hayatını kaybeden vatandaşları da andı.

Geçen yıl 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 10 ilde büyük acılara sebep olan depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Dereli, "Hızla değişen ülke gündemine rağmen acılarımız hala çok taze. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği , sakat kaldığı, işini ve evini yitirdiği felaketin üzerinden geçen zaman bölgeye olan hassasiyetimizi azaltmamalı. Çünkü o bölgede acılar henüz bitmiş değil" dedi.

UZUN VADELİ PROJELER YAPILMALI
Ülkenin yaşadığı felaketleri artık sanki daha önce hiç yaşanmamışcasına değerlendirmekten vazgeçilmesi ve gerekli derslerin çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Dereli, "Maalesef deprem ülke ekonomisine 150 milyar dolarlık bir kayıp getirdi. Dünyada bir çok yerde felaketler yaşanıyor ama az gelişmiş ülkeler dışında bu kadar büyük bedeller ödenmiyor. Artık günü kurtaran işler değil, felaketlere karşı hem can hem de maddi kayıpları en aza indirecek geleceğe dönük uzun vadeli projeler yapılmasını diliyoruz. Bu vesileyle ülkemizin böylesine acı günleri bir daha yaşamaması temennisiyle depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı da saygıyla anıyoruz" dedi.

 


şehnaz derelisamsunsamsun iş kadınlarıdepremkahramanmaraşhatay