Geri

Dikkat! Aybar kar fırtınası Samsun'da

Siberya'dan gelen Aybar kar fırtınası Samsun'u etkisi altına aldı.

10:35:59 | 2022-03-11


Haberi Sesli Dinle

Siberya'dan gelen Aybar kar fırtınası Samsun'u etkisi altına aldı. Meteoroloji'nin uydu görüntülerinde Aybar kar fırtınasının Samsun'un tam üzerinde olduğu paylaşıldı. Samsun'u etkisi altına alanAybar kar fırtınasının önümüzdeki bir kaç gün daha süreceği belirtildi.

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Aybar kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre gösterişli ve heybetli anlamlarına gelmektedir. Aybar kar fırtınasının Sibirya üzerinden gelen bir soğuk hava dalgası olduğu söyleniyor. Aybar kar fırtınasının etkisine girecek olan ülkelerden birinin de Türkiye olması bekleniyor. Bu durumda da Türkiye'de Mart ayının 10. günü ile 14. günü arasında hava sıcaklıklarının büyük oranda düşmesi ve yoğun kar yağışının meydana geleceği söyleniyor.

Sibirya üzerinden gelmesi beklenilen soğuk hava dalgası nedeniyle son 35 yılın en yoğun kar yağışının yaşanması bekleniyor.

Kar yağışı Samsun-Ankara kara yolunu felç etti

Samsun'da başlayan yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde ve yer yer merkezde etkili oldu. Kar yağışı dolayısıyla Samsun-Ankara kara yolunda trafik akışında aksamalar yaşandı.


aybaraybar kar fırtınasısibiryakarsamsunankara yolu