Geri

Emine Erdoğan'dan Canik Belediyesi'ne övgü

Canik Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orman Okulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın övgüsünü aldı. Projeyi sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, Canik Belediyesi'ni tebrik etti.


12:12:26 | 2023-06-11


Haberi Sesli Dinle

Türkiye’de sıfır atık projelerine öncülük eden, doğa ve çevre ile ilgili birçok projeyi himaye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda Canik Belediyesi’ni ilçeye kazandırdığı Canik Namiye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu’ndan dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Samsun Canik Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orman Okulu projesini hem övdü hem örnek gösterdi. Gençlere ve çocuklara doğa bilinci kazandırmak amacıyla Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen Canik Orman Okulu'nu sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, sıfır atık, ekolojik okuryazarlık, çevre bilgisi, küresel iklim değişikliği, oryantiring, doğal yaşam ve sosyal beceri, doğada sanat eğitimlerinin verildiği okulun sayısının artmasını diledi.

YEŞİLİN İÇİNDE BİR OKUL
Türkiye'nin ilk devlet destekli orman okulu olma özelliğine sahip okula ilişkin görüntülere yer veren Emine Erdoğan, "Yeşilin içinde bir okul…" başlığıyla yayımladığı mesajında, "Tabiatın bir parçası oldukları bilinciyle yetişen çocuklarımız, şüphesiz toprağı, suyu, havayı daha güçlü koruyacaktır. Bunu öngörerek Orman Okulu projesini hayata geçiren Samsun Canik Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Okulda çocuklarımıza organik üretimin nasıl yapıldığı, #SıfırAtık hareketinin ne olduğu uygulamalı olarak anlatılırken, ekolojik yaşamın önemi ve doğa sevgisi aşılanıyor. Çocuklarımız için büyük bir kazanım olarak gördüğüm çevre projelerinin katlanarak artmasını diliyorum" dedi.

BAŞKAN SANDIKÇI: GENÇLERDE DOĞA BİLİNCİNİ OLUŞTURUYORUZ
Sürdürülebilir çevre anlayışına hâkim nesiller ve israfa karşı toplumlar yetiştirmek için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızda ve gençlerimizde doğa ve çevre bilinci oluşturmak adına ilçemize kazandırdığımız Canik Orman Okulumuzda onlara doğayı doğada öğretiyoruz. Özellikle aynı dünyayı paylaştığımız canlılara saygılı, sürdürülebilir çevre anlayışına hâkim nesilleri, her türlü israfa karşı, doğal kaynaklarını koruyan toplumları yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’dan daha önce ülkemizde yürütülen Sıfır Atık Projeleri kapsamında ilçemizde hayata geçirdiğimiz Sıfır Atık Köyü projemizle ödül aldık. Atıl bir okul binasından çevre ve doğa dostu nesiller yetiştiren bir eğitim kampüsü haline getirdiğimiz Canik Orman Okulumuza ilgi gösteren, ülkemizdeki sıfır atık projelerine öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan’a bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

VATANDAŞLAR DA TEBRİK ETTİ
Canik Belediyesi Orman Okulu ile ilgili Emine Erdoğan'ın yaptığı paylaşım, vatandaşların da beğenisini kazandı. Binlerce kez görüntülenen mesajın altına yorum yapan vatandaşlar da Canik Belediyesi'ni örnek projesinden dolayı tebrik etti. Vatandaşlar yorumlarında, "Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Örnek alınması gerek. Her ilçede böyle birşey olsun. Eğitimin Millileşmesinde katkı sağlayan herkesten Allah Razı Olsun. Harika bir proje, sayıları artsın inşAllah, tebrik ederim. Emeği geçenlerden Mevlam razı olsun inşallah, harika bir proje olmuş. Bu ne güzellik, keşke benim çocuğum da böyle bir okulda okusa. Allah emeği geçenlerden razı olsun, sayıları artsın inşallah" şeklinde yorumlar yaptı.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçıemine erdoğantwitterorman okulusamsunsamsun haberleri