Geri

Enkaz altından 129 saat sonra sağ çıktı

Canik Belediyesi Arama Kurtarma (CAK) ekipleri, depremde yıkılan binanın enkazında kalan 6 yaşındaki bir çocuğu 129 saat sonra sağ olarak kurtardı.


13:24:22 | 2023-02-11


Haberi Sesli Dinle

CAK Canik Belediyesi Kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 13,5 milyon kişiyi etkileyen depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, yaşanan depremin 6. gününde Kahramanmaraş’ta 129 saat enkaz altında kalan 6 yaşındaki bir kız çocuğunu sağ olarak kurtardı. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından isminin Ayşe olduğu öğrenilen kız çocuğu, tedavisi gerçekleştirilmek üzere sağlık ekiplerine teslim edildi.

DEPREMİN 6 GÜNÜNDE KURTULDU
CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, yaşanan depremin 6. günüde Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesi, Malik Ejder Mahallesi'nde yıkılan binada 129 saat enkaz altında kalan 6. yaşındaki Ayşe isimli kız çocuğunu sağ olarak kurtardı. CAK Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri kontrolünde Azerbaycan Arama Kurtarma (Fövqəladə Hallar Nazirliyi) ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde yıkılan binanın enkazından sağ olarak kurtarılan 6. yaşındaki Ayşe isimli kız çocuğu, tedavi edilmek üzere sağlık ekiplerine teslim edildi.

 


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem habercanikcanik belediyesi