Geri

Erken seçim olur mu?

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, yeni yazısında "Erken seçim olur mu?" diye sordu ve erken seçim tarihini de verdi. Yerel seçimin ardından erken seçimin olacağını iddia eden Şahin, "Erken seçim olacak. Nedeni ise, Hükümetin ekonomik politika yanlışları ve faturayı halka kesmesi ve her gün gelen zamlar ve eriyen maaşlar bize tekrar, bir seçim yaşatır" dedi.

13:50:01 | 2023-08-11


Haberi Sesli Dinle

Genel seçimlerin üzerinden çok geçmeden Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, yeni yazısında siyaset kulislerini harekete geçirecek yepyeni bir iddiada bulundu. Yazısında erken seçimin olacağına vurgu yapan Şahin, neden olarak da ekonomik sıkıntıları ve enflasyonu gösterdi.

Seçimin üzerinden çok geçmediğine vurgu yapan Şahin, "Erken seçim olacak. Nedeni ise, Hükümetin ekonomik politika yanlışları ve faturayı halka kesmesi ve her gün gelen zamlar ve eriyen maaşlar bize tekrar, bir seçim yaşatır. Şimdi Ak partinin tek derdi, İstanbul ve Ankara’yı geri kazanmak. Muhalefet zaten şuan paramparça. Yerel seçimde mutlaka bir araya gelmek zorundalar. Ama bir arada olmak seçim kazandırır mı bilemem. İstanbul artık muhalefet için imkansız. Şimdi şu yerel seçim bir geçsin, Cumhur ittifakı ortağı Mhp yerel seçimde istediği yerleri alıp kazandıktan sonra, onlarda Cumhur ittifaksız kazanamayacağını biliyor, seçim sonrası, ekonomi üstünden hükümete yüklenmeye başlayacak" dedi.

YEREL SEÇİMDEN SONRA GELİYOR ERKEN SEÇİM
Düzelmeyen ve daha kötü olacak olan ekonomi nedeniyle Cumhur İttifakı'nın da yol ayrımına gireceğini belirten Şahin, "Çünkü Mhp bu hareketi yapmak zorunda. Zaten tepki gösteren Ak partilerin oyunu aldığı için, tekrar olası bir seçimde oy kaybı olmadan ve daha da artırarak yoluna devam etme şansı yok.
Ben bu yazıyı şimdiden burayı yazayım çok değil yerel seçimlerden az zaman sonra yaşanılacak olan durum bu. Siyasete çok şaşırmamak lazım. Konu koltuk ve menfaat olunca her şey değişir. Ama kendi menfaatleri halk menfaati değil. MHP aslında ittifaktan ayrılma sebebini halk için gösterecek ki, doğru olan bu! Yıllar süren serüven, bir erken seçim ve ittifak dağılması hatta seçim kaybı ile bile sonuçlanabilir.
Kıssadan Hisse... Yerel Seçimden Sonra Geliyor Bir Erken Seçim..." ifadelerini kullandı.

 

İŞTE EZGİ ŞAHİN'İN YENİ YAZISI...

Devamını okumak için tıklayınız


ezgi şahinsiyaset