Geri

Esra Bıçakcı yazdı: İyi gün taraftarı nedir?

Gazete Ekip yazarı Esra Bıçakcı, son zamanlarda tartışma konusu olan "İyi gün, kötü gün" taraftarı konusunu kaleme aldı. Bıçakcı, "Ben gerçek bir taraftarım ve susmayacağım... Tarafım budur, bir şey yanlış ise konuşulacak" dedi.

15:31:55 | 2023-09-02


Haberi Sesli Dinle

Geçtiğimiz sezon Samsunspor'un Süper Lig'e yükselmesi Samsun'da yaşayanları sevince boğarken, kulüp tarafından yapılan bazı uygulamalar da eleştirilere neden olmuştu. Yüksek bilet fiyatları nedeniyle şampiyonluk kutlamasına gidemeyen taraftarlar tepki gösterirken, kimi taraftarlar da onları "İyi gün taraftarı" olarak suçlamıştı.

HAKSIZ UYGULAMALARA DİKKAT ÇEKTİ
Gazete Ekip yazarı Esra Bıçakcı, "İyi gün taraftarı" söylemlerine yazısında kendinden örnekler vererek açıklık getirdi. Samsunspor'a yıllardır tribünden destek verdiğini ve takıma katkı için forma ve kombine aldığını belirten Ozan, başta yeğeni olmak üzere çevresindekileri de Samsunsporlu yaptığını belirttiği yazısında, geçtiğimiz sezon başında taraftarlara yapılan haksız uygulamaların yanlışlığına dikkat çekti.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Şampiyonluk kutlamasının yapıldığı son maça yüksek bilet fiyatları nedeniyle kendisinin ve çevresindekilerin gidemediğini, yine bu sezon başında her zamanki kombineli koltuğunun olduğunun bloğun ilk saatlerde kapalı tutulduğunu ve her zamanki yerinden kombine bilet alamadığını ifade eden Esra Bıçakcı, "Yağmur, kar, soğuk, sıcak... Hiç biri önemli olmadı benim için, her maçta kırmızı beyaz formamızla tribün havasını soludum. Ancak hayal kırıklığına uğradım" dedi.

KOSKOCA BLOK İLK SAATLERDE NASIL DOLDU?
Takıma her şartta destek verdiğini ifade eden Bıçakcı, "Yeni sezon öncesi "forma alın" dediler, aldık. Sonra 'Kombine alın' çağrısı yapıldı. Biz de heyecanla kombinemizi almak için hazırlıklarımızı yaptık... Ancak o heyecınımızı da öldürdüler resmen. Neden mi? Kombineler daha ilk satışa çıktığı an sisteme giriş yaptık, ancak geçen sezon kombinemizin olduğu blok komple satılmış görünüyor. Her zamanki yerim, her zamanki koltuğumu maalesef alamadım ve halen alamıyorum. Bu nasıl kulüp, nasıl profesyonellik, nasıl anlayış? Önceden kombinesi olanlara öncelik hakkı yok mu? Ayrıca daha satışa çıkar çıkmaz koskoca blok nasıl tükeniyor ilk saatlerde? 'Var bir çapanoğlu' diyor insan ister istemez? Şimdi soruyorum... İyi gün taraftarına mı verdiniz koskoca bloğu? Artık ait olduğum tribünden sürülmüş hissediyorum" ifadelerini kullandı.

HERKES GİDER, TARAFTAR KALIR
Yazısında bir taraftar olarak neden kendisinden örnekler verdiğini de anlatan Esra Bıçakcı, şunları yazdı: "Ben ve benim gibiler, biz daha ne kadar çabalayacağız, kaç kere daha itileceğiz? Şimdi iyi gün taraftarı kim ya da iyi gün taraftarının tarifi nedir? Ben yaşadıklarımı içime atarak, iyi günü başka tribünde sevinerek yaşadım. Diğer her günüm Samsunspor taraftarı olarak geçti. Bu cümleyi ağzına alanlar, şimdi çıksın karşıma, kim ne kadar, nasıl taraftar? Hadi bunun muhasebesini yapalım, hodri meydan. Ben gerçek bir taraftarım ve susmayacağım... Tarafım budur, bir şey yanlış ise konuşulacak. Diyebilirsiniz ki, bunları neden anlatıyorsun... Sadece kendimden örnekler anlatarak, benim gibi yüzlerce taraftarın sesi olmak için. Yine kendimden örnekler vererek yapılan hataların en azından bundan sonra düzeltilmesi için... Son olarak şunu söylemek isterim ki, taraftarı üzmeyin, küstürmeyin... Herkes gider, taraftar kalır..."


esra ozansamsunsporsüper ligtaraftar