Geri

Ezgi Şahin yazdı: AK Parti muhalefet olursa?

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere odaklanırken, Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, olası seçim sonuçlarına farklı bir perpektiften baktı. Şahin, 'AK Parti muhalefet olursa'nın cevabını verdi.

11:20:29 | 2023-04-03


Haberi Sesli Dinle

Gazete Ekip Yazarı Ezgi Şahin, yeni yazısında yıllardır iktidarda olan AK Parti'nin, kaybetmesi halinde iyi bir muhalefetet yapacağını ileri sürdü.

Yazısında takvim yapraklarından günlerin tek tek düştüğünü ve seçimlerin yaşlaştığını belirten Ezgi Şahin, "Yirmi dört saat siyaset için çok uzun bir zaman. Her gün yeni bir haber, yeni bir gündem ile karşı karşıyayız. İlk defa bir seçimde bir o kadar kararlı ve kararsız seçmen var karşımızda. AK Parti kararsız seçmeni kendine çekeceğini düşünüyor ama, kaçırdıkları bir şey var. Muhalefetin çok akıllıca kullanamadığı, ama seçmenin en büyük ve Türkiye’nin en önemli sorunu! Ekonomi...!" dedi.

HAYATIN DEĞİŞMEZ KURALI
Her geçen gün artan ekonomik sıkıntıların seçmeni fazlası ile yorduğuna vurgu yapan Şahin, yazısında, "Ve bir partiyi ne kadar desteklerse desteklesin, parti liderini ne kadar severse sevsin, seçmenin cebine dokunduğun an, seçimi kaybedersin. Bu hayatın değişmez kuralıdır. O yüzden ilk turda hiç düşünülmeden kazanılacak seçim için, ikinci tur korkusu var. Vekil sayısı düşme durumu var" ifadelerini kullandı.

İYİ MUHALİF OLURLAR
AK Parti'nin kurulduğu günden bu zamana kadar hiç seçim kaybetmediğini de hatırlatan Şahin, yazısında şunları ifade etti: "Fireler verdi ama hep kazandı. Kuruluşundan bu yana, hep iktidar ve söz sahibi oldu. Zaten karşısında da, muhalefet yoktu. Canım ülkemin en büyük eksiği! Belki şimdi de AK Parti, seçim kaybedip muhalefet sıralarında, kulislerinde yerini alacak. Her şeyin bir ilki var sonuçta. Ve ilkler her zaman güzeldir. Uzun yıllar sonra, iyi sağlam bir muhalefet karşımızda olacak. Hasret kaldığımız! Yıllarca iktidar serüveninde başarılı bir sürü işler yaptılar. Muhalefet olunca da iyi muhalif olurlar diye düşünüyorum."

Devamını okumak için tıklayınız


EZGİ ŞAHİNAK PARTİSİYASETSEÇİM