Geri

Ezgi Şahin yazdı: Balıkesir’in Kalbine OK...!

Partiler, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi adaylarını açıklarken, Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, aday seçiminde yapılan yanlışlara bir örnekle dikkat çekti. Şahin, Balıkesir'de 1. sıraya konulan ismin hem AK Parti hem MHP tabanını rahatsız ettiğini ileri sürdü.

11:21:09 | 2023-04-11


Haberi Sesli Dinle

Yazısında, kimi yerlerde beklenen kimi yerlerde beklenmeyen isimlerin listelerde yer aldığını belirten Ezgi Şahin, "Yüzyılın en önemli seçimine giderken, en azından aday listelerinde hata yapılmaz diye düşündüm. Çünkü, bilinçli bir seçmen ile karşı karşıyayız. Adayını kendi seçmek istiyor. Kendi adayları onları Meclis’te temsil etsin istiyor. Memleketim Balıkesir’de siyaset yapmak zaten mesele. 'Yok şuna yakın olmaz isen üstün çizilir, bunu desteklemezsen üstün çizilir...' Kiralık kalemler ile karalamalar algılar başlar! Ankara’da bir iki abiye dosyalar, şikayetler yapılır asılsız. Bir iş yapmak istersin, önün kesilir. Sonra 'bu uyumsuz, çalışmıyor' algısı yapışır kalır üstüne" dedi.

İSMAİL OK'UN REFERANSI KİM
Balıkesir'de, AK Parti'nin İsmail Ok'u 1. sıra milletvekili adayı göstermesini eleştiren Şahin, "MHP'den vekil olan! MHP'den belediye başkanı olan! Sonra MHP ile ters düşüp! Kendini İYİ Parti'nin kollarına atan, ordan vekil olup, sonra belediye başkanı adayı olup, seçim kaybeden! Oradan da ekmek yiyemiyeceğini anlayıp, AK Parti'ye geçen İsmail Ok’tan bahsedeceğim. Başarısız bir belediye başkanlığı dönemi. 5 yıl ileri değil, 5 yıl geri giden bir Balıkesir.
Belediye başkanlığı vekilliği dönemlerinde, Balıkesir’e gram hizmeti olmayan. Ankara’dan memleketine gitmeyen Ok, Balıkesir 1. Sıra AK Parti Milletvekili adayı... Şaka gibi... Ama gerçek. Zaten Ok’un AK Parti'ye geçmesi. AK Parti ve MHP tabanını çok rahatsız etti. Balıkesir kabul etmedi. Kavgadan başka bir şey bilmeyen bu adam bu kritik seçimde, nasıl 1. sıraya konuldu? Balıkesir’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı varken, onun üstünde yer almasının sebebi ne? Beğenmediğiniz muhalefet seçmeni bile adayları olduğu halde bu adamı belediye başkanı seçmedi! Heybesi başarısızlık öyküsü ile dolu bu adamın referansı kim? Hangi ankette ismi çıkmış.? Önceden ortak liste ile girilen bu seçimde, MHP’nin kendi listesi ile gireceği ve çoğu yerde bu tepkilerin onlara artı bir vekil daha kazandıracağı hesap edilmedi mi?" diye sordu.

2019'DA ÇOK UYARMIŞTIM
Zaten kararsız bir seçmenin olduğuna vurgu yapan Ezgi Şahin, "AK Parti'ye tepkili bir seçmen var. Kırılan dava ve gönül dostları var. İlk defa karşı tarafta kazanmaya yakın bir muhalefet var. Bu varların içinde, bu yapılanın adı ne?
Sizinle arası bozulmasın diye yaptırdığınız gönlüm anketleri mi ayağınızı yerden kesti yoksa? Ya da Balıkesir gözden çıktı, 'zaten 3 vekil çıkarıyor, 2’ye düşse ne olur. Biz başka yerlerden bu açığı kapatırız' mı denildi yoksa? Veya kimin gönlü olsun, önü, yolu açılsın diye Ok 1. Sıra oldu? İşin hala şakasında olunduğu çok aşikar. 2019’da çok uyarmıştım. Dinlenmedi. Sonuç ortada. 2023’te daha büyük hatalar ile yine karşı karşıyayız. Zaman zaman hatalar yapıldı. Göze çok batmayan. Bu sefer göz çıkartıldı. Vebali boynunuza olsun. Uzun lafın kısası. Şimdiden notu düşelim; Balıkesir AK Parti Milletvekili sayısı, iki... Balıkesir’li AK Parti'li seçmenin kalbine Ok’u sapladınız" ifadelerini kullandı.


EZGİ ŞAHİN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN...

Devamını okumak için tıklayınız


EZGİ ŞAHİNAK PARTİSİYASETSEÇİMismail okbalıkesirsamsunsamsun haberleri