Geri

Ezgi Şahin yazdı: Bay Kemal, Hanım Meral...

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, 14 Mayıs'da ilk turu yapılan seçimlerde istediğini bulamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğılu'nu ve İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener'i kaleme aldı. Şahin, "Çekilin kenara yeni genç dinamik isimler gelsin" dedi.

11:20:32 | 2023-05-18


Haberi Sesli Dinle

Yazısına 14 Mayıs seçimlerinin kazasız belasız bitmesine dikkat çeken Ezgi Şahin, "Aslında görünen köy kılavuz istemiyordu. AK Parti meclis üstünlüğünü aldı ama Reis’e ilk turda onay vermedi. Ve 2018 seçim sonuçlarına göre 'Güven Oyu' kaybı yaşadı. Fatura kime kesilir derseniz? Hiç kimseye. Her zaman olduğu gibi. Çünkü teselli, Meclis üstünlüğü alındı. Zaten ikinci tur garanti gazı var" dedi.

YİNE BİR SEÇİM KAYBEDECEK
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Şahin, "Gelelim bizim Bay Kemal’e... Yahu 21 senelik iktidar karşısında, sadece 2019 seçimlerinde, İstanbul ve Ankara’yı almaktan başka, başarısı olmayan Bay Kemal, EGO’su, hırsı ve bitmek bilmeyen koltuk sevdası yüzünden yine bir seçim kaybedecek" ifadelerini kullandı.

HALK, SORUNLARA RAĞMEN TERCİH ETMEDİ
Meral Akşener'in şovunu yaptıktan sonra masaya döndüğüne de vurgu yapan Şahin, "Şimdi ise ortalarda yok. İttifak ortağın 'Kazanılacak Aday' derken haklı idi. Çünkü; Bay Kemal’in kazanamayacağını biliyordu. Sonrasında istediği oylar 'Bir Meral’e Bir Kemal’e' de tutmadı. O kadar parti birleşti, birleşmeyen, dışardan destek veren partilere rağmen halk onları istemedi. Meclis desteği bile vermedi. Kanlı terör örgütü HDP’nin yüzde 8’lik oyu ile iktidar hayali kurdu. İlk defa muhalefet olarak, kazanmaya bu kadar yakın durumu yine başarı ile sonlandıramadılar. Ülkenin en önemli sorunu 'Ekonomiyi' bile göz ardı edip, hala oy vermiyorsa bu halk size! O zaman istifa edip kenara çekilmek yakışır Bay Kemal ile Hanım Meral’e!" dedi.

ÇEKİLİN, GENÇLERE YOL VERİN
Bütün sıkıntılara rağmen halkın Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih etmediğini belirten Şahin, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Meclis’te sandalye kaybettin. Cumhurbaşkanlığını kaybettin. Ama ne kadar kaybetsen de, yerinde duran bir 'Genel Başkan' koltuğun var! Yine paşa paşa oraya döneceksin. Bir sonra ki seçim nasılsa kesin seçilirsin. Çünkü Reis yok. Ben kaybeden siyasetçilerin hala ısrar ile koltukta kalma aşklarını anlamıyorum. Ölünce bırakılıyor bu koltuklar neredeyse. Çekilin kenara yeni genç dinamik isimler gelsin. Ama yok. CHP bence artık Bay Kemal’e yol vermeli. Bay Kemal, Kemal Dede sen otur emekli maaşını ye demeli."


EZGİ ŞAHİNAK PARTİSİYASETSEÇİM