Geri

Ezgi Şahin yazdı: Hangi üslup?

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, köşe yazısında Türkiye'deki kutuplaşmaya dikkat çekti. Şahin, siyasetçilerin ötekileştirici üsluptan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

09:39:58 | 2022-09-08


Haberi Sesli Dinle

Yazısında siyasetçilerin sert, yıkıcı ve ayrımcı bir bir dil kullandığına vurgu yapan Ezgi Şahin, "Neyi paylaşamıyoruz, neyi bölüşemiyoruz belli değil! Bir oy için, onun getireceği koltuk için bu kadar içsel bir dil savaşı oluşturmaya ne gerek var?" diye sordu.

SİYASİ KİRLİLİK YAŞIYORUZ
HDP'nin kapatılması gerektiğini ancak her Kürt vatandaşın HDP'li görülmemesinin yanlış olduğunun altını çizen Şahin, "O zaman onlarla gizli ittifak yapıp, oy paylaşanlar ne oluyor? Toplum olarak gerçekten hiç olmadığı kadar siyasi kirlilik yaşıyoruz. Tabi ki karşılıklı görüş ayrılığı olur. Ama bunlar anlatırken söylem ve üslup her şeyden önemli! Tekrar söylüyorum, bizi yöneten yetki verdiğimiz insanlar, üslup değiştirmediği, ötekileştirme yapmadığı sürece bu durum düzelmez" dedi.

BU ÜLKE HEPİMİZİN
Yazısında, geçmişteki siyasi nezaketi Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit örneğiyle açıklayan Şahin, "Önceden herkes, görüşünü, partisini açık açık müdafa ederdi. Şimdilerde herkeste bir korku, bir panik durumu hakim. Süleyman Demirel miting için bir ilde. O sırada elinde Bülent Ecevit’in resmî olan bir çocuk görüyor. Çocuğu yanına çağırıp, onunla konuşup hatta resim çektiriyor! Yani ayrıştırma, uzaklaştırma yapmıyor! Şimdi iktidar veya muhalefet bir miting yapsa, karşı partinin bayrağı ve liderinin resmi olan çocuk ile konuşup resim çektirir mi? Ne basit bir olay, ama bir o kadar da imkansız! Ben kutuplaşma, ayrıştırma istemiyorum ülkemde! Bu bayrak hepimizin! Bu ülke hepimizin! Peki ya bu üslup hangimizin?" ifadelerini kullandı.

 


ezgi şahinsiyaset