Geri

Ezgi Şahin Yazdı: Kısmi İttifak!

Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, yaklaşan Yerel Seçimler öncesi, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nının hangi illeri alabileceğini yazdı. Masa başı anketlerin başladığına dikkat çeken Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul'u geri alacağını ileri sürdü.

12:20:58 | 2023-09-29


Haberi Sesli Dinle

Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılması planlanan Yerel Seçimler yaklaşırken siyasi kulisler de hareketlenmeye başladı. Gazete Ekip yazarı Ezgi Şahin, yeni yazısında özellikle İstanbul ve Ankara'nın kaderi ile ilgili siyasi partileri daha da hareketlendirecek önemli tüyolar verdi.

MASA BAŞI ANKETLERİ BAŞLADI
Yazısında , yerel seçimler için geri sayımın başladığını, aday ve aday adaylarının Ankara yollarını aşındırdığını belirten Ezgi Şahin, "Genel Merkezlerde ziyaretler, akşamları Çukurambar sohbetleri Nirvana yapmış durumda. Anketler son sürat devam. Tabi kişiye özel nokta atışlı masa başı anketleri de başladı. Çoğu başkan masa başı anketi istiyor. Mevcutta başarılı olunmayınca.! Masa başı anketi; anket yapılmadan, istediğin kişiyi istediğin yere getirme sanatı diyoruz artık biz. AK Parti, Cumhur İttifakı ile özellikle kaybettiği İstanbul, Ankara ve Adana’yı geri istiyor. Yani İstanbul ve Ankara’da AK Parti adayı desteklenecek, Adana’da Mhp adayı desteklenecek.
Mevcut belediyeleri korumak ve CHP’de olan belediyeleri de geri alma isteği fazla" dedi.

SİYASET CİLVESİ
Cumhur İttifakı'nın biraz daha rahat olduğuna vurgu yapan Şahin, "CHP, İYİ Parti ittifakının bitmesi, ayrı ayrı seçime girecek olmaları AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmek oluyor çünkü. Fakat yine siyaset cilvesi diyelim, Sayın Akşener, genel seçim öncesi masadan kalktı ve kaybedileceğini bildiği için seçim sonrası beklenen atağa geçti. Açıklamalarında, 'Biz tek başımıza yola devam edeceğiz, kendi adaylarımızı çıkaracağız' diyerek aslında yine siyasi akıl şovunu yaptı. Akıl şovlarını yemekte üstüne olmayan Sayın Kılıçdaroğlu köprüleri atmayarak bu siyasi akılı, yani blöfü kabul etti" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'U SARIGÜL'LE KAYBEDERLER
CHP ve İYİ Parti ittifakının tam birleşme ile olmasa da kısmi birleşme ile ittifaka devam edeceğini de iddia eden Şahin, "Yani Kılıçdaroğlu Ankara’yı İYİ Parti adayına bırakıp destek verecek. İstanbul nasıl AK Parti için kırmızı çizgi ise, CHP de 2019 şovu sonrası koltuğu bırakma hevesinde değil. Ama adayı da herkesin bildiği gibi İmamoğlu değil, Sarıgül olacak. Güllük gülistanlık seçim vaadleri gelecek diyebiliriz. Kazanırlar mı? Hayır" dedi.

İSTANBUL AK PARTİ'YE GEÇER
İstanbul'un seçim kaderini de yazısında aylar öncesinden yazan Şahin, yazısında şunları belirtti: "Ben yine aylar öncesinden yazayım. İstanbul AK Parti'ye geçer. Ankara İYİ Parti adayı ile büyük ihtimal İYİ Parti'ye geçer. Olan yine bizim oğlan Kılıçdaroğlu’na olur. Zaten koltuğu sallanıyor. Yerel Seçim başarısızlığı sonrası hiç mazereti kalmaz. Akşener de Ankara alınması durumunda istediğini alıp, 2028 seçimlerine kadar parti içi sesleri susturup koltuğunda oturur. Zaten bu 'Kısmi Birleşme' ile girilecek son Millet İttifakı seçimi olacak."

Ezgi Şahin yazısında, AK Parti'nin bu dağılımdan çok memnun olsa da, masa başı anketleri ve bazı adaylarda hala ısrar edildiği takdirde bazı bölgelerde ciddi kayıplar vereceğine de dikkat çekti.


EZGİ ŞAHİNAK PARTİSİYASETSEÇİM