Geri

Filistin’de işlenen insanlık suçu Canik’te sahneye taşınıyor

Canik Belediyesi, Filistin’de işlenen insanlık suçlarını konu alan ‘Gün Doğmadan’ tiyatro oyununu vatandaşlarla buluşturuyor.

13:53:53 | 2024-01-04


Haberi Sesli Dinle

Canik Belediyesi, Filistinlerinin İsrail’in işgaline ve saldırılarına karşı verdikleri mücadeleleri ve Mescid-i Aksa’nın önemini anlatan ‘Gün Doğmadan’ adlı tiyatro oyununu vatandaşlarla buluşturacak. Müziklerini AK Parti İstanbul Milletvekili ve Besteci Yücel Arzen Hacıoğulları’nın hazırladığı, Yazar Yusuf Kaplan’ın danışmanlığını üstlendiği, Yazar ve Aile Danışmanı Mine İzgi’nin oyun konseptini hazırladığı, Yusuf Engin Gezer'in yazdığı ve yönettiği ‘Gün Doğamadan’ adlı tiyatro gösterisi 08 Ocak Pazartesi günü saat 19.00’da Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Mescd-i Aksa’nın Gerçek Hikâyesi
İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlediğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyada İslam düşmanlığının arttığına işaret ederek, “ Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelelerini ve terör devleti İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırıma karşı toplumda farkındalık oluşturmak ve tepkimizi sert bir şekilde göstermek adına ilçemizde programlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Terör devleti İsrail’in katliamlarına sessiz kalmayacağız. Hakikati dile getirmeye, Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. İlçemizde Filistin’in haklı direnişini ve Mescid-i Aksa’nın gerçek hikâyesini sahneye taşıyacağımız Gün Doğmadan adlı tiyatro oyunumuza tim vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Canik’te sahnelenecek olan tiyatro oyununda, oyuncular Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alacak.


canikcanik belediyesicanik belediye başkanıibrahim sandıkçısamsunsamsun haberlerifilistintiyatro