Geri

Furkan Güler'den Canik'e çifte söz

Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Furkan Güler, "Sözüm söz seçimi kazandığımızda ilk işlerimizden birisi Başalan Mahallemizin doktor problemini çözmek olacak. Gerekirse Sağlık Bakanlığı'nın kapısında yatacağım ama o sorunu çözeceğim. Ayrıca 5 ayrı yere yeni düğün salonu yapacağız. Tek maaşlı ve asgari ücretli çiftlere salon ücretsiz olacak" dedi.

14:02:02 | 2024-03-15


Haberi Sesli Dinle

Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Furkan Güler, ilçeyi karış karış gezmeye devam ediyor. Gölalan Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan ve büyük ilgi gören Güler, hem Başalan Mahallesi'nin hem de ilçenin iki önemli problemine dikkat çekti. Doktor sorunu olan Başalan Mahallesi'nin bu sorununu çözecekleri sözünü veren Furkan Güler, ayrıca ilçenin 5 ayrı noktasına yapacakları düğün salonlarından dar gelirli gençlerin ücretsiz yararlanacağı müjdesini de verdi.

DOKTOR PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİM
Başalan Mahallesi'nin sorunlarına dikkat çeken Güler, "Başalan Mahallesinin iki temel sorunu var. Birincisi doktor sayısında ki yetersizlik ve mesai saatleri. Saat 14.00 olduktan sonra doktor yok. Hatta o gün bir vatandaş kalp krizi geçirdiği için Samsun’a yetişememesi nedeniyle vefat etmiş. Doktorlarımız yurt dışına gidiyor. Doktorlarımızın yeterli can güvenliği yok, mesleklerinin önemine nazaran maaş problemleri yaşıyorlar. Evet koca koca hastaneler yapıyoruz, yapmalıyız ama doktorlarımıza da sahip çıkmalıyız. Onların yurt dışına gitmelerine engel olmalıyız. Yaşam standartlarını yükseltmeliyiz. Sözüm söz, seçimi kazandığımızda ilk işlerimizden birisi Başalan Mahallemizin doktor problemini çözeceğim. Gerekirse Sağlık Bakanlığı'nın kapısında yatacağım ama o sorunu çözeceğim" dedi.

DAR GELİRLİYE ÜCRETSİZ SALON
Evlenecek gençlerin en büyük sıkıntılarından biri olan düğün salonu masraflarını azaltacak proje de hazırlayan Furkan Güler, "Bir diğer sorun ise düğün salonu olmaması. Sözü verilmiş ancak yapılmamış. Şu anda düğün salonu maliyetleri çok arttı. İnsanlar evlenirken çok yüksek fiyatlar vermek zorunda kalıyorlar. Seçim vaadlerimden birisi 3 yeni düğün salonu. Ancak bunu 5 yapacağız. Bir tanesi Başalan’a, bir tanesi Gölalan'a şeklinde olacak. O mahallelerin çocukları oralarda evlenecekler. Üstelik evlenecek çift tek maaşlı ve asgari ücretliyse salon ücretsiz olacak" diye konuştu.

SÖZÜM SÖZ, ÇÖZÜME KAVUŞACAK
Başkonak Mahallesi'nin elektrik problemine dikkat çeken Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Furkan Güler, "21. yüzyılda elektrik olmayan ya da elektrik kesintisi olan yerleri düşünmek oldukça can sıkıcı bir durum. Başkonak’ta trafo yetersiz. Yeni bir proje yapılmış, ancak işler ağır ilerliyor. Böyle olmaz. Bu çağda koskoca mahallenin yaşadığı elektrik kesintisi bize yakışmıyor. Öte yandan Başkonak’ta yol sorunu var. Acilen asfalt veya beton yol çalışması başlatılması lazım. Mevcut yolların durumu hiç iyi değil. Sözüm söz bu yollar yapılacak. Elektrik sorunuyla alakalı işler acilen çözüme kavuşturulacak" şeklinde konuştu.


furkan gülercanikcanik belediyesicanik belediye başkanımemleket partisiseçim