Geri

Gazeteci Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yaygın Medya Meclis Üyesi ve Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şaban Arslan (56), memleketi Samsun’da toprağa verildi

11:45:57 | 2023-04-06


Haberi Sesli Dinle

Pazartesi günü işyerindeki odasında aniden rahatsızlanan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan gazeteci Arslan, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Arslan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hastanede vefat etti.

SAMSUN'DA SON GÖREV
Şaban Arslan için Salı günü çalıştığı Sabah Gazetesi’nde tören düzenlendi. Daha sonra Şaban Arslan'ın cenazesi Samsun'un İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helalliğin alınmasının ardından Büyük Camii'nde öğlen ķılınan cenaze namazı sonrası Kıranköy Mezarlığı'ndaki aile kapristanlığına sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi.

SEVENLERİ UĞURLADI
Cenazeye Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Yönetim Kurulu Üyesi, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, KGK Ordu İl Temsilcisi, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Sabah Gazetesi'nde çalışan mesai arkadaşları, Samsunlu Gazeteciler ve sevenleri katıldı.

DİM BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Cenaze sonrasında KGK Genel Başkan'ı Dim, merhum Arslan'ın Samsun'daki baba ocağında taziyeye de katılarak ailenin acısını paylaştı. Genel Başkan Mehmet Ali Dim, " Meslektaşımız Şaban Arslan mesleğini layıkıyla yapan gazeteci dostumuzdu. Maalesef aramızdan erken yaşta ayrıldı. Camia olarak çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere, Sabah Gazetesi'ndeki mesai arkadaşlarına, meslektaşlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" dedi.

ŞABAN ARSLAN KİMDİR?

1967 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde doğan Şaban Arslan, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazetecilik mesleğine Hürriyet Gazetesi´nde başlayan Arslan, ardından Akşam Gazetesi´nde İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü, Yeni Şafak Gazetesi´nde ise İstihbarat Müdürlüğü yaptı. Yeni Şafak Gazetesi'ndeki birçok ses getiren habere imza atan Arslan, 2008'de SABAH Gazetesi Bölge Koordinatörü olarak göreve başlamış, Marmara, Karadeniz, Bursa, Anadolu eklerini hazırlamıştı. Yine aynı yıl içinde Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Arslan, en son olarak Sabah Gazetesi Yazı İşleri Koordinasyon'daki, Yazı işleri Müdürlüğü görevi ile birlikte SABAH Avrupa'yı hazırlıyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan'ın yayınlanmış 4 kitabı bulunuyor.


cenazeşaban arslanküresel gazetecilermehmet ali dimsamsunsamsun haberler