Geri

Göçmen sorunu masaya yatırıldı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yasa dışı bulunan yabancılara yönelik çalışmaların etkin ve kararlı biçimde yürütüldüğünü söyledi.

14:43:26 | 2021-12-14


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, 6. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Samsun Valiliği'nin koordinatörlüğünde Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında gerçekleşen online toplantıya Giresun, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Kastamonu, Çankırı Valileri ile İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, Sahil Güvenlik Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

ETKİLİ GÖÇ YÖNETİMİ ORTAYA KONULUYOR
İnsanlık tarihi kadar eski bir kavram olan göç olgusunun günümüzde dünya gündeminin ilk sıralarında yer aldığını ve Birleşmiş Milletler raporlarına göre halen 285 milyon ile 300 milyon arasında bir nüfusun Dünya üzerinde göçmen konumunda bulunduğunu ifade eden Vali Dağlı, "Ülkemiz, uzun kara ve deniz sınırlarına sahip olması, ayrıca çevre ülkelerdeki siyasi, sosyal ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle hem hedef ülke hem de yabancı uyruklu şahısların Avrupa ülkelerine ulaşımında geçiş yaptığı ülke konumundadır. Köklü devlet geleneğinin de getirdiği birikimle etkili bir göç yönetimi ortaya koyan ülkemiz, düzenli göç yönetiminde olduğu gibi düzensiz göç konusunda da önemli kanuni düzenlemeler yapmıştır" dedi.

ETKİN TEDBİRLER ALINIYOR
Düzensiz göçmen konusunda bölge iller arasında atılabilecek adımların değerlendirildiğini toplantıyla koordinasyon ile etkinliğin artırılmasının amaçlandığını da belirten Vali Dağlı, "Düzensiz göçe karşı gerek ulusal düzeyde etkin tedbirler alarak gerekse uluslararası alanda sorunların tespiti, bilgi alış-verişi, ortak mücadele ve işbirliği şeklindeki çalışmalara Türkiye de aktif olarak katılmaktadır. Ülkemiz üzerinden düzensiz göçü önlemek ve ülkemizde yasa dışı bulunan yabancılara yönelik çalışmaların etkin ve kararlı biçimde yürütülmektedir" diye konuştu.


düzensiz göçgöçmensamsun valisizülkif dağlı