Geri

Gülbahar Hatun Anaokulu okul öncesi bilinci oluşturdu

Canik Gülbahar Hatun Anaokulu idareci ve öğretmenleri, Yavuzselim Mahallesi'nde ev ev gezerek mahalle halkında okul öncesi bilinci oluşturdu. Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Gerek ev ziyaretleri ile gerek bireysel görüşmeler ve aile eğitim seminerleri ile okul öncesi eğitimin neden olmazsa olmaz olduğunu ailelere anlatarak öğrencilerin okula devam etmelerini sağlandı" dedi.

15:01:47 | 2023-01-16


Haberi Sesli Dinle

Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Gülbahar Hatun Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyaretinde Canik Gülbahar Hatun Anaokulu idarecilerinden bilgi alarak çocuklarla sohbet eden Köseoğlu, okul öncesi eğitime devam konusundaki yükselişinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Müdür Zahit Köseoğlu, ”Canik Gülbahar Hatun Anaokulu eğitim adına güzel işler yapıyor. İlçemizde okul öncesi okullaşma oranı günden güne artıyor” dedi.

‘EV ZİYARETLERİNDE BÜYÜK BAŞARILAR SAĞLADILAR’
Okul devamsızlık oranının yüksek olduğu Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Gülbahar Hatun Anaokulu'nu ziyaret eden Canik ilçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, “Hem Bakanlığımız hem bizler eğitimin temelinin okul öncesi eğitimden başladığının bilincinde olarak okullaşma oranının arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özelikle bu bölgemizde okula devamsızlık konusundaki önyargıyı kırmak için yıllardır öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından sürdürülen üstün bir çaba var. İdareci ve öğretmenlerimiz okul öncesi eğitime devam etmeyen öğrencilerimizin takibini hiç bırakmadılar. Gerek ev ziyaretleri ile gerek bireysel görüşmeler ve aile eğitim seminerleri ile okul öncesi eğitimin neden olmazsa olmaz olduğunu ailelere anlatarak, dezavantajlı grupların okul öncesi eğitime devamlılıklarını sağlamaya yönelik projeler yaparak hiçbir öğrenciden aidat almayarak öğrencilerin okula devam etmelerini sağladılar” diye konuştu.

OKUL ÖNCESİ BİLİNCİ OLUŞTU
Artık bölge halkında bir okul öncesi bilinci oluştuğunu, gönüllü olarak velilerin gelip çocuklarını okula kayıt ettirdiklerini ifade eden Köseoğlu, “Gülbahar Hatun Anaokulumuzda yılın on iki ayı eğitimin devam ettiğini gerek yaz okullarımız gerekse manevi eğitim sınıflarımızla özellikle çalışan annelerimizin çocuklarının sıcak ve güvenli bir ortamda eğlenerek öğrenmelerine eğitim almalarına vesile olduk. Bakanlığımız başlattığı destek programlarıyla maddi durumu yetersiz ailelerimizin çocuklarının her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız. Gelinen aşamada bölgede okul öncesi eğitim imkanlarından yararlanmayan çocuğun kalmadığını, bu durumun çok sevindirici ve umut vericidir. Bu vesileyle memnuniyet duyuyoruz. Artık bu bölgede okula devamsızlık konusunun değil okul başarılarının konuşulmasını arzu ediyoruz. Bu kutsal görevde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan üstün çaba gösteren, emek veren Gülbahar Hatun Anaokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


canikcanik milli eğitimmilli eğitimokulanaokulusamsunsamsun haber