Geri

Hancıoğlu: Deprem, Hatay’da ‘zincirleme felaket’e dönüştü

Günlerdir, büyük deprem felaketinin vurduğu merkezlerden biri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde arama kurtarma çalışmaları ve insani yardım organizasyonlarına destek veren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, kentte deprem ve sonrasında yaşanan gelişmeleri ‘zincirleme felaket’ olarak niteledi.

11:09:46 | 2023-02-13


Haberi Sesli Dinle

Hatay’ın İskenderun ve Antakya ilçelerindeki çalışmalara katılan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ülkemizin son yüzyılda karşı karşıya kaldığı en büyük deprem felaketi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri olarak ilk günden itibaren bölgede çalışma yürüttüklerini belirterek “önce, arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için katkı sunmaya çalıştık şimdi ise insani yardımları örgütleme çalışmalarına destek vermeye başladık” dedi.
Hancıoğlu, depremde ve sonrasındaki süreçte Hatay’da yaşanan gelişmeleri ‘zincirleme felaket’ olarak niteleyerek şunları söyledi:

“İlk anda, İskenderun Devlet Hastanesi yıkıldı, sağlık hizmetleri durdu. Ayrıca İskenderun Limanı’nda meydana gelen yangının uzun süre söndürülemedi. Deniz suyu yükseldi, tedirginlik, korku had safhaya yükseldi. Bütün bunlar peş peşe yaşanırken deprem bölgesinde ciddi bir koordinasyon eksikliği yaşandı, yardımların, özellikle de kurtarma ekiplerinin yetersiz olması acılarımızın daha da büyümesine neden oldu. Bölgede bunlar yaşanırken bizler de tespitlerimizi, vatandaşımızın taleplerini AFAD yetkilerine ileterek gerekli tedbirlerin süratle alınması için çabaladık. Şu anda, tüm Türkiye’den gelen yardımları Hatay Büyükşehir Belediyemizin merkezlerinde dayanışma içinde çalışarak ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Öncelikli ihtiyaçlar, gün geçtikçe farklılaşıyor. İlk günlerde arama kurtarma çalışmalarını yürütecek ekiplere ve teknolojiye büyük ihtiyaç vardı; şimdi ise barınma, iaşe ve hijyen konularındaki ihtiyaçlar öne çıkıyor. Geceleri dondurucu derecelere düşen hava şartlarına dayanıklı çadır, konteyner, ısıtıcılar, alt yapı çöktüğü ve binalar kullanılamadığı için mobil tuvaletlere ve aş evi organizasyonlarına ihtiyaç var. Bizler de görev yaptığımız noktada, öncelik sıralamasına göre bu ihtiyaçların karşılanması için yürütülen çalışmalara katkı sunuyoruz. Gün, milletçe seferber olma günüdür ve yaralarımızı hep birlikte dayanışma içinde saracağız.”

SAMSUN’DA, FELAKETE DAVETİYE ÇIKARAN AYMAZLIK
CHP’li Hancıoğlu, Türkiye’de böyle bir felaketin yaşadığı bir dönemde, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, birinci derece tarım arazisi olan ve heyelan alanı olan bir bölgeyi yeniden imara açmaya çalışmasını ise ‘aymazlık’ olarak niteledi.
Hancıoğlu “ülkemizin bir bölgesi, imar rantının ve hatalı şehircilik politikalarının bedelini canlarıyla öderken, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili yönetimi utanmadan, sıkılmadan imar rantı peşinde koşuyor, yeni felaketlere davetiye çıkartıyor. İmara açmaya yeltendikleri bu bölge, afete açık bir alan. Bu sorumsuz tavır, Samsun’a ihanettir, Samsun’da felakete davetiye çıkaran bir aymazlıktır” dedi.

 


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem haberchpneslihan hancıoğlu