Geri

Hüseyin Eroğlu: Hak ettiğimiz yerdeyiz

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Erdoğlu, "11 yıllık özlem sona erdi. Hak ettiğimiz Süper Lig’deyiz. Bütün şehir olarak Süper Lig’deyiz" dedi.


10:21:10 | 2023-06-26


Haberi Sesli Dinle

Yılport samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, bu sabahki antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kulübün artık hak ettiği yerde olduğunu belirten Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “11 yıllık özlem sona erdi. Hak ettiğimiz Süper Lig’deyiz. Bütün şehir olarak Süper Lig’deyiz. Çalışmalarımıza başladık. İyi bir şekilde de devam ediyor. Bizim için şampiyonluktan sonra geçen süre uzundu. Şimdi başlamak da bizim için doğru planlamaydı. Planımızda 2 tane kampımız var. Lige en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor ve bunu devam ettirmek zorundayız” dedi.

Başarının çalışmayla olduğunun altını çizen Hüseyin Eroğlu, “Benim bugüne kadar geldiğim ve elde ettiğim başıralarda çok çalışmak var. Çalışmaktan da başaramıyorsun. Çok çalışman gerekiyor. Geldiğimiz andan itibaren burada bunu gerçekleştirdik. Benim futbolculuk kariyerim belki üst seviye olmadı ama hep çalışarak bir şeyler elde etmeye çalıştım. Şimdi burada çalışmak zorundayız. Şampiyon olduk bu çok güzel. Şehir mutlu, herkes mutlu. Ama bu geride kaldı. Bunu unutmak zorundayız. Önümüze bakmalıyız. Önümüzde Süper Lig var. Büyük camialar var. Bunun bilincindeyiz. Takımımla ilk gün konuşmamda da bunlara değindim. Biz de burası için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Çok çalışmak zorundayız. Çalışırsak başaracağımıza inanıyoruz. Takım çalışacak, personel çalışacak, herkes çalıştığı an bu başarı kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Hüseyin Eroğlu, “Transferlerle ilgili yoğun çaba sarf ediyoruz. 2-3 aydır bunlarla ilgili listelerimizi başkanımıza, icra kurulumla yaptığımız toplantılarda oyuncularla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Transfer kolay değil. Kurun yükselmesi ister istemez bazı zamanlarda bütçeyi de aşabiliyor. Biz doğru ve ihtiyacımız olan transferleri yapmak zorundayız. Çünkü transfer yapıldıktan sonra verim alamıyorsak orada bir sıkıntı var demektir. Onun için de ince eleyip sık dokumaya çalışıyoruz. Önümüzde iyi ve başarılı bir sezon yaşamak istiyorsak her mevkiye alacağımız oyuncular mevkilerinin oyuncuları. Bize değer katacak ve katkı sağlayacak oyuncular olması gerekiyor. Okan ve Satka ile anlaşma sağladık. Bunun dışında görüşmelerimiz devam ediyor. Doğru transferleri en iyi şekilde yapmayı planlıyoruz. Başkanımız ve İcra Kurulumuz yoğun bir şekilde çalışıyor. Hata yapmama anlamında doğru tercihleri yapmaya çalışıyoruz. Şimdi burada oyuncu olarak sayımız fazla. Bu süreçte aramızdan ayrılanlar tabiki olacak. Çünkü transferler de gelecek. Bununla ilgili bir eleme olacak. Ondan sonraki kampa sayımız daha az bir şekilde gideceğiz. Kampta da aramıza katılacak olan oyuncularımız olacak. Belki aramızdan ayrılanlar olacak. Anlaşmalar kadar ayrılıkların da normal olduğunu düşünüyorum. Bir çok oyuncumuza talip olan kulüpler de var. Süreçler belirginleşecek ve önümüzdeki günler bunu gösterecek” şeklinde konuştu.

Hüseyin Eroğlu, son olarak da Basketbol’da Süper Lig’e yükselen basketbol takımını da tebrik ederek, Cumhuriyetin 100. Yılında hem futbolda hem de basketbolda Süper Lige çıkmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.


samsunsporteknik direktörhüseyin eroğlusüper ligkamptransfersamsun