Geri

Hüseyin Eroğlu: Şampiyon Samsunspor yazdırmak istiyoruz

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "ligin sonunda şampiyon Samsunspor yazmak. 100. yılda Samsunspor'u 11 yıldır hasret kaldığı Süper Lig'e taşımak” dedi.

11:29:13 | 2023-01-31


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, 2-1 kazanılan Erzurumspor FK maçının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erzurumspor FK maçını değerlendiren Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “Maç önü röportajımda, ‘Maç sonunda lider takımın teknik direktörü olarak konuşmak istiyorum. Yalnız Samsunspor taraftarını değil tüm futbolseverlerin alkışlayacağı bir oyun izletmek istiyorum’ demiştim. Bu hedefime ulaşmanın mutluluğu içindeyim. 21. haftada zirvede Samsunspor'un ismi yazıyor. Bunun moral olarak değeri var ama asıl değerli olan ligin sonunda şampiyon Samsunspor yazmak. 100. yılda Samsunspor'u 11 yıldır hasret kaldığı Süper Lig'e taşımak” dedi.

Kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Geriden gelerek kazandığımız ve lider olduğumuz için çok mutluyum. Samsunspor olarak, koşu mesafesi, rakip ceza alanına en çok girme, şut, gol, rakibe en az pozisyon vermek gibi ligin futbola dair pozitif tüm verilerinde lider takım olarak, ligin liderliğini de hak ediyorduk. Biz skor olarak öne geçtiğimiz maçlarda daha çok pozisyon bulan bir ekibiz. O gol verilseydi çok daha fazla pozisyon bulabilir, maçı koparabilirdik. İptal edilen penaltı kararına diyecek bir sözümüz yok. Ancak, Alim'in çok temiz kafa golünün iptal edilmesi büyük bir hataydı. Şampiyonluk yarışındaki maçlarımızda her golün, her kararın çok önemi olduğunun altını çizmek istiyorum. Evet nizami bir golümüz verilmedi, evet oyun gereğinden fazla durdu. Ancak bir gerçeği unutmayalım. Teknik direktörler, oyuncular ve hakemler, sahada ter döken herkes hata yapabilir. Önemli olan tüm bunlara takılmayıp futbolun güzelliğine gölge düşürmemek” diye konuştu.

Taraftara da teşekkür eden Hüseyin Eroğlu, “Stadyumda müthiş bir atmosfer yaratan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hele ikinci devredeki destek inanılmazdı. Boş koltuk görmeyeceğimiz günler yakındır. Birlikte başaracağız. Süper Lig'e Samsunspor yakışır” şeklinde konuştu.

 


samsunsporhüseyin eroğlu