Geri

İlkadım'da projeler görücüye çıktı

İlkadım'da, Belediye Ortaokulu öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda projelerini görücüye çıkardı. Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı fuarın açılışını İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş gerçekleştirdi.

09:17:14 | 2021-12-28


Haberi Sesli Dinle

İlkadım’da Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Belediye Ortaokulu'nda açıldı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın açılışını yaptığı fuarda öğrenciler, projelerini ziyaretçilerin beğenisine sunarken, genç mucitlerin, araştırma, inceleme ve tasarım olmak üzere 3 ana başlıkta hazırladıkları projeler katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENİ ARTIYOR
Açılış öncesi Bilim Fuarı hakkında kısa bilgiler aktaran Proje Koordinatörü Mesut İbiloğlu, "Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimi olup, öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak ve öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenini artırmaktır. Bu fuarlar öğrencilerimizin kişisel gelişimleri ile bilgi ve birikimlerine çok önemli katkılarda bulunuyor” dedi.

ŞENER: BİLİM FUARLARINA ÖNEM VERİYORUZ
Açılışta yaptığı konuşmada kendilerini yalnız bırakmayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın ve katılımcılara teşekkür eden Okul Müdürü Mustafa Şener de salgın döneminde okullarından uzak kalan öğrencilerin okul iklimine uyum sağlamaları amacıyla bu tarz bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri fırsat olarak gördüklerini ve yeniliğe açık, merak eden, araştırmacı, projeci ve bilimsel bir okul kültürü oluşturmak amacıyla da TÜBİTAK Bilim Fuarlarına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

ALPAYDIN: ÖNEMLİ PROJELER VAR
Fuarda ilgi çekici projeler gördüklerini belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın, "Bu öğrencilerimiz geleceğin doktorları, mühendisleri ve bilim adamları olacak. İlçe genelinde farklı projelerle öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Bu projemizde emeği geçen öğretmenleri, okul yönetimini ve öğrencileri tebrik ediyorum. Gerçekten önemli projeler bulunuyor" diye konuştu.

BİRLİKTE DAHA GÜZEL İŞLER ORTAYA KOYACAĞIZ
Ülkenin geleceği olan, Türkiye'nin yarınını yönetecek olan öğrencilerin bilimsel çalışma yapmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Gelecek kuşakların çok daha güzel şeyler ortaya koyacağını ve büyük işler başaracağını gördüm. Bütün evlatlarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarda bizlerde eğitime ve öğretime verdiğimiz katkıyı artırarak hep birlikte daha güzel şeyler ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

80 ÖĞRENCİ 19 PROJE SERGİLEDİ
Belediye Ortaokulu 4006 Tübitak Bilim Fuarı’nda toplam 80 öğrencinin 'Fizik', 'Kimya', 'Biyoloji', 'Matematik', 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' ile 'Edebiyat' alanlarında toplam 19 projesi sergileniyor. Birbirinden güzel ve ilginç projelerin yer aldığı sergiyi gezen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Birçok farklı çalışmanın dikkat çektiği fuarda projesi bulunan öjğrenciler, yaptıkları çalışmaları ziyaretçilere ve diğer okul arkadaşlarına anlattı.

Açılışa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın, Okul Müdürü Mustafa Şener, Proje Koordinatörü Mesut İbiloğlu ile aileler ile öğrenciler katıldı.


tübitak fuarıilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşbelediye ortaokulubilim fuarı