Geri

İlkadım'da selin yaraları sarılıyor

Samsun’u etkisi altına alan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bütün yollar açılana ve vatandaşın mağduriyeti giderilene kadar İlkadım Belediyesi’nin sahada kalacağını ifade etti.

09:25:45 | 2023-09-05


Haberi Sesli Dinle

Yoğun yağış sonrası kent merkezinde taşkın ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde İlkadım Belediyesi tüm imkânlarını seferber etti. Meydana gelen olumsuzluklara karşı vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Demirtaş, tüm ekiplerin teyakkuzda olduğunu ifade ederek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Önceki gün şehir genelinde başlayan sağanak yağış ilçe merkezinde sel ve taşkınlara sebep oldu. Ulaşımda aksamalara neden olan sel ve taşkınlarda bazı evler sular altında kaldı. İlkadım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli yürüttüğü çalışma ile başta kent merkezi olmak üzere büyük hasarların yaşandığı noktalarda vatandaşların yardımına koşarak cadde ve sokak aralarında oluşan çamur birikintilerini temizledi.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulanan Başkan Demirtaş, çalışmaları yerinde takip etti. Böyle bir felaket yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yağışın başlamasıyla birlikte sorunlu bölgelere ulaştık. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için seferber ettik. Ekiplerimiz sorun yaşanan ev ve işyerlerindeki yağmur sularını tahliye ediyor. Şu ana kadar Belediyemizin imkânları ölçüsünde mümkün olan her noktaya ulaşıp, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına ekiplerimiz sahada yoğun bir mesai harcıyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, İlkadım Belediyesi olarak yanınızdayız.” diye konuştu.


ilkadımilkadım belediye başkanıilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberleriselyağmur