Geri

İLKEM, başarısını tescilledi

İlkadım Eğitim Merkezi (İLKEM) Liselere Geçis Sınavı'nda (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) dereceye giren öğrencileriyle başarısını bir kez daha tescilledi.

11:42:31 | 2022-07-28


Haberi Sesli Dinle

LGS çerçevesinde 5 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları açıklanması ile başarı ivmesini sonuçlara yansıtan İlkadım Eğitim Merkezi (İLKEM)'de, 80 öğrencinin 55’i merkezi puan sistemiyle, 25 öğrenci ise adrese dayalı, orta öğretim başarı puanı ile istedikleri okullara yerleştirdi.

ÜCRETSİZ TERCİH REHBERLİĞİ
İLKEM her yıl olduğu gibi bu yıl da, LGS ve YKS'de başarıyı yakalayan gençlere ücretsiz olarak hayallerindeki okulların kapılarını aralamaları için profesyonel destek sunuyor. YKS tercih sürecindeki tüm öğrencileri 4 farklı şubesindeki Tercih Noktası’na davet eden eğitim merkezi, sınavdan sonra da öğrencileri yalnız bırakmıyor. Gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için “YKS Tercih Rehberliği”, 28 Temmuz Perşembe gününden itibaren 5 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.

YKS’DE 41 ÖĞRENCİ YÜZDELİK DİLİMDE
LGS ve YKS’de başarının adresi olan İLKEM öğrencilerini tebrik eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Sınav maratonuna katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.YKS sınavına eğitim merkezimizde hazırlanan 41 öğrencimiz yüksek puanlarla yüzdelik dilimlere girmeyi başardı. İLKEM’de görev alan tüm çalışma arkadaşlarımız, öğrencilerimizin geleceğe en güzel şekilde hazırlanması ve başarılı olması için özveriyle çalışıyorlar.Bunun sonucunda da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, yine çok güzel bir başarı tablosu çizdi. Her zaman eğitime dost bir belediye başkanı olarak da yanlarında olduğumu başarılarından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.Tercih sürecinde de kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak, kendileri için en doğru eğitim kurumlarını seçmelerinde onlara destek sunuyoruz.İlkadım’lı tüm genç kardeşlerime, mutlu olacakları, güzel bir gelecek diliyorum.” dedi.


ilkadımilkadım belediye başkanıilkadım belediyesinecattin demirtaşÖĞRENCİİLKEMEĞİTİMYKSLGS