Geri

İLKEM’li öğrenciler 12 Mart'ı farklı etkinliklerle kutladı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile İLKEM Eğitim Merkezi 4 farklı şubesinde öğrencilerin katılımıyla bir etkinlik düzenledi. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı anlatan kısa film ve çeşitli sinevizyon gösterimlerinin ardından okunan şiirlerle devam etti.

13:30:11 | 2023-03-12


Haberi Sesli Dinle

İLKEM’li öğrenciler, Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişini 102. yıldönümünün çeşitli etkinliklerle kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın anlam ve önemini belirtilen konuşmayı İLKEM Eğitim Koordinatörü Davut Öz yaptı. Daha sonra günün anlam ve önemine yönelik öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birincisi olan öğrenci tarafından İstiklal Marşı okundu.

İSTİKLAL MARŞI İSTİKBALİMİZİN TEMİNATIDIR
İstiklal Marşı'nın, milletin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalin sembolü, istikbalimizin teminatı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Bu marşın; milletimizin bağımsızlık aşkını, imkânsızlıklar içinde gösterdiği büyük kahramanlığı, azim ve kararlılıkla verilen mücadelenin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Her dizesi, her kelimesi milletimizi tek yürek haline getiren İstiklal Marşımız; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmek ilmek dokunduğu eşsiz bir şaheserdir. Bu minvalde belediyemizin İLKEM eğitim kurumlarında öğrencilerimize milli, manevi ve tarihin önemini kavratan, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirecek etkinlikleri düzenleyen eğitmenlerimizi ve yavrularımızla yürekten tebrik ediyorum.Bu vesile ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygı ve bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

 


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşistiklal marşımehmet akif ersoysamsunsamsun haberleri