Geri

İşte Samsun'da son durum

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler trafik akışını sağlamak için 7/24 çalışırken, Samsun-Ankara yolunun trafiğe açık olduğu bildirildi.

12:45:18 | 2022-01-26


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yoğun kar yağışının görüldüğü Samsun'da Havza ve Kavak ilçelerin yolların durumu ve yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Dağlı, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Karayolları 7.Bölge Müdürü Rıfat Silov'dan karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı.

EKİPLER 7/24 ÇALIŞIYOR
Yağan karın karla mücadele çalışmalarını oldukça zorlaştırdığını ve diğer sürücülerin mağduriyetine sebep olduğunu belirten Vali Dağlı, bu durumdaki vatandaşlara muhtemel olumsuzlukları göz önünde bulundurarak trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu. Vali Dağlı, çalışmalarını 7/24 özveriyle sürdüren ekiplere de teşekkür ederek, kolaylıklar diledi.

SAMSUN-HAVZA YOLU AÇIK
Vali Dağlı, "Ekiplerimiz, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği Samsun-Ankara Karayolunda solüsyon, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürmekte olup, an itibarıyla trafik hem Samsun-Havza hem de Havza-Samsun istikametinde açık durumdadır" dedi.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI
Öte yandan, Samsun Valiliği tarafından yapılan uyarıda, trafikte yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı, sürücülere kar yüzeyinde çok daha kısa frenleme mesafesi ve yüksek çekiş gücü sunan kış lastiği kullanması tavsiye edildi.


samsunsamsun valisizülkif dağlıkarayollarıhavzasamsun ankara yolu