Geri

Karadeniz’in ilk Bilim Merkezi Samsun'da yapılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandırdığı ve Karadeniz’de ilk olacak “Bilim Merkezi ve Planetaryum” projesi hızla ilerliyor. Başkan Mustafa Demir beraberinde AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek projeyle ilgili son durumu paylaşarak, çalışmaların yüzde 66’sının tamamlandığını söyledi.

12:21:55 | 2022-08-21


Haberi Sesli Dinle

SAMSUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Sadece Samsun’a değil tüm Karadeniz’e bir merkez kazandırdıklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “TEKNOFEST Karadeniz’in tam arifesinde çok önemli bir proje hayata geçiyor. Kaba inşaatı bitmek üzere. 2022 yılında tamamlıyoruz. TÜBİTAK’taki hocalarımızla görüşme yaptık. İçerisinin donanımı ve hareketli kısımların projelendirilip yapılmasına da başlıyoruz. Çok önemli bir lokasyonda, anayolun kenarında. Ulaşımı çok kolay. Karadeniz’in ilk, yeni nesil ve güzel bir bilim merkezi olacak” dedi.

8 BİN METREKARE ALANDA İNŞA EDİLİYOR
Samsun- Ordu Karayolu Gelemen mevkiinde Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Karadeniz'in ilk Bilim Merkezi yaklaşık 8 bin metrekare alana sahip olacak. Yüzde 66 fiziki gerçekleşmeye ulaşan projede metal konstrüksiyon ve dış cephe imalatı tamamlandı. Çatı imalatı devam ediyor.

KARADENİZ’DE İLK OLACAK
“Bilim Merkezi ve Planetaryum’ Karadeniz’de ilk olma özelliği taşıyor. Bilime, teknolojiye ve inavasyona ilgi duyanlar için özel olarak tasarlanan projede atölyeler, fuaye alanı, planetaryum, sergi alanı, eğitim ve dinlenme alanı yer alıyor.


samsunsamsun büyükşehir belediyesimustafa demirbilimbilim merkeziplanetaryumak partiersan aksu