Geri

KARAT’tan 'Genç Adım' Sempozyumu

Karadeniz Romatoloji ve Ağrı Topluluğu Derneği (KARAT), 28 - 30 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiği ve bölgedeki hekimler tarafından büyük bir beğeni ile karşılanan ‘İlk Adım Sempozyumu’nun ardından yine Başkan Prof. Dr. Ayhan Bilgici başkanlığında ‘Genç Adım Sempozyumu’ ile 19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Samsun Sheraton Grand Hotel’de bir araya gelecek.

13:02:52 | 2023-05-12


Haberi Sesli Dinle

BİLGİCİ: ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Karat Derneği Başkanı ve aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ayhan Bilgici; Samsun ve ülke için çok önemli olan 19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde, Sheraton Grand Samsun Hotel’de gerçekleştirilecek ‘Genç Adım Sempozyumu’nun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Romatoloji ve Algoloji hekimlerinin büyük ilgisini çekeceğini düşündüklerini belirtti.

FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI
Spastisitenin tüm yönleriyle konuşulduğu TonUS kurs programı ile başlayacak olan bilimsel programın sık görülen romatolojik hastalıkların ve güncel tedavi seçeneklerinin farklı bir bakış açısı ile tartışılacağı oturumlarla devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Bilgici, "Bizim için ‘İlk ve Genç Adım’ bölgemiz için büyük bir adım olan bu toplantılarda, sizlerin desteği bizlere güç verecek ve daha büyük projelerle yolumuza devam etmemizi sağlayacaktır" diye konuştu.

‘SAMSUN’UN TANITIMINA KATKI OLACAK’
Ayrıca; Cumhuriyetin 100. yılında, gençlik festivalinin yapıldığı yer ve tarihte gerçekleşecek olan sempozyumun katılımcılara yeni bilgi ve beceriler kazandırırken unutulmaz anlar yaşatacağını açıklayan Prof. Dr. Bilgici, ‘Samsun'un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum. Şimdiden tüm katılımcılara da verdikleri desteklerden dolayı ve katılımları için teşekkür ediyorum’ dedi.

SEMPOZYUM PROGRAMI
Sempozyum, 19 Mayıs'ta 09.30 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek TonUS: Spastik/Distonik Ekstremitelerde Ultrason Eşliğinde Botulinum Toksin Uygulamaları Kursu ile başlayacak. Toplam 50 kişilik kontenjanla sınırlı olan ve Dr. Bayram Kaymak, Dr. Levent Özçakar, Dr. Murat Kara, Dr. Orhan Güvener, Dr. Bora Uzuner'in eğitici olarak katılacağı kursta spastik/distonik ekstremitelerde ultrason eşliğinde botulinum toksin uygulamaları tartışılacak. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkan'ın açılış konuşmasını yapacağı sempozyumda, Dr. Bayram Kaymak Spastik – Distonik Ekstremite, Dr. Murat Kara EURO-MUSCULUS/USPRM Yaklaşımı, Dr. Orhan Güvener Üst Ekstremite Kaslarının Görüntülenmesi, Dr. Levent Özçakar ise Alt Ekstremite Kaslarının Görüntülenmesi konularını anlatacak.

Haber Tufan İPEK


karatRomatolojikaradenizAyhan Bilgicisağlıksempozyumondokuz mayıs üniversitesisamsunsamsun haberlerisağlık haberleri