Geri

Kardeş Korolar müzik şöleni yaşatacak

Kardeş Korolar Konserleri kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki musiki cemiyetleri ile ortak konserler düzenleyen Samsun Güzel Sanatlar Merkezi (SGSM) Türk Sanat Müziği Korosu, bu yıl da 18 Kasım'da farklı koro ve sanatçılarla birlikte müzik şöleni yaşatacak.

12:21:27 | 2023-10-18


Haberi Sesli Dinle

Samsun Güzel Sanatlar Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, 'Kardeş Korolar Konserleri'ni bu yıl da devam ettiriyor. Müziğin birleştirici özelliğini ön plana çıkararak ülkeler arası kardeşlik köprüsünün kurulmasına vesilen olan ve yurt dışında KKTC, Almanya, yurt içinde ise Adana, Samsun, Ordu gibi bir çok ilde konserler veren SGSM Türk Sanat Müziği Korosu, bu yıl da konserler serisini devam ettiriyor.

KOSOVA'DAN SANATÇILAR GELECEK
Türkiye'de bir ilke başararak 'Musiki Birlikteliği kuran (SGSM) Türk Sanat Müziği Korosu, 18 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da Samsun Atakum Sanat Merkezi salonlarında, Kosova-Prizren Türk Sanatçılar Derneği Türk Müziği Korosu ile solist Hürmet Batiyar Celina ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı İclal Akkaplan'ın da yer alacağı muhteşem bir konser verecek.

18 KASIM'DA DAVETLİSİNİZ
Balkan derneklerinin üyelerini ve Samsunluları konsere davet eden Samsun Atakum Sanat Merkezi Türk sanat Müziği Korosu Şefi ve Devlet Sanatçısı Osman Ergen, " 'Kardeş Korolar' birlikteliğini kurarak bir ilki başardık. Bir Şarkıdır Yaşamak adlı ilk konserimizin ardından hem ülkemizde hem de yurt dışında bir çok konser verdik. Şimdi 18 Kasım'da Kosova'dan da misafirlerimizin olacağı muhteşem bir konsere daha hazırlanıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi müzik şöleninin yaşanacağı konserimize bekliyoruz" dedi.


samsunsamsun güzel sanatlar korosukosovaosman ergen