Geri

Köksal Öner: Şehitler Haftasını unutturmayacağız

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner,“Ülkemizde her yıl 14-20 Nisan tarihleri arsında kutlanan şehitler haftasını unutmadık. Hiçbir zaman unutturmayacağız” dedi.

12:21:35 | 2024-04-15


Haberi Sesli Dinle

Vatanı ve milleti için canını feda eden bütün şehitleri minnetle andığını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Bugün huzur ve güven içerisinde yaşama imkanına sahip olduğumuz Güzel Ülkemizi kanları ile yoğurarak bizlere bırakan Şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden ecdadımıza karşı bir borç bilmeliyiz.” dedi

‘BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN EN BÜYÜK KANITI VE İSPATI DA YİNE ŞEHİTLERİMİZDİR’
Peygamberlikten sonra gelen en yüce makamın şehitlik olduğunun altını çizen Köksal Öner, “Şehitlik, Allah rızası için, din, vatan ve millet uğruna canını vermek demektir. Bu makama erişmek de şereflerin en büyüğüdür. Tarih boyunca aziz milletimiz, bu uğurda şehadet şerbeti içerek sayısız kahramanlık destanına imza atmıştır. Bölünmez bütünlüğümüzün en büyük kanıtı ve ispatı da yine şehitlerimizdir. Vatan toprağı ve bayrağı için canını veren şehitlerimiz, bütünlüğümüzün en önemli göstergesi, birliğimiz ve beraberliğimizin baki olduğunun da en önemli kanıtıdır. Vatanımızı kanları ve canları pahasına koruyan; onurumuzu, bağımsızlığımızı tehdit eden, birlik ve bütünlüğümüze kasteden her türlü kalkışmaya karşı çıkıp bu uğurda canını feda eden şehitlerimize minnet borcumuz ömür boyu ödenmez. Şehitlerimize sahip çıkmak ve onları unutmamak da yine bizlerin en kutsi görevlerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.

‘YILLARCA SAVAŞARAK YORGUN DÜŞEN BU MİLLET, İLK BAŞLARDA KAYBEDER GİBİ GÖRÜNDÜ’
Köksal Öner, "Daha sonra binlerce yıldır bizim olan, kanımızla suladığımız, yaptığmız eserlerle adeta tapuladığımız bu topraklara göz dikenler oldu. Anadolu, parçalanan Osmanlı Devleti'nin elinde kalan son değerli toprağı da elimizden alarak, adeta yüzyılların intikamını almak istiyorlar. Dört bir yandan, dönemin en ölümcül savaş makineleriyle üzerimize saldırdılar. Yıllarca savaşarak yorgun düşen bu millet, ilk başlarda kaybeder gibi göründü. Ama sonra iman gücüyle, cesur askerleriyle, bağrından çıkan Mustafa Kemal Atatürk gibi dehalarıyla kötü gidişi önlediler. Göğüslerini siper ederek bu cennet vatanı korumasını bildiler Bu duygu ve düşüncelerle, mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan bütün kahraman vatan evlatlarımızı, hain darbe girişimlerine ve her türlü terör belasına karşı bedenini ve canını siper ederek milli ve manevi değerleri uğruna toprağın bağrına düşen bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyorum. Şehitlerimizin emaneti ailelerine ve yakınlarına da sağlıklı huzurlu uzun ömürler diliyorum.”diye konuştu.


köksal önerTürkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğişehitler haftası