Geri

Markus Gisdol: Kazanmayı hak ettik

Yılport Samsunspor Teknik Direktör Markus Gisdol, Atakaş Hatayspor maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gisdol, "Çok fazla çalıştık. Bu maça çok iyi hazırlandık ve kesinlikle kazanmayı hak ettik" dedi.

13:08:09 | 2023-11-05


Haberi Sesli Dinle


Teknik Direktörü Markus Gisdol, "Samsunspor taraftarına ve Samsun halkına verebileceğimiz en büyük hediyeyi verdik. 11 yıldan sonra Süper Lig’de ilk galibiyeti elde ettik. Bu bizi de çok mutlu etti. Çok fazla çalıştık. Bu maça çok iyi hazırlandık ve kesinlikle kazanmayı hak ettik. Tabi ki de maçı son saniyelerde kazandık ama herkeste şunu çok iyi biliyor özellikle son dakikalarda maçı kazanıyorsanız bu maçı daha özel yapıyor" dedi.

FOFANA ÖZEL BİR OYUNCU
Fofana'nın performansıyla ilili de konuşan Gisdol, "Fofana’yı özel oyuncu olarak adlandırabilirim. O esnada yapmam gereken özel bir dokunuş varsa o da Fofana idi. Belki şu an için 90 dakikayı çıkartabilecek kadar hazır değil ama yedek olarak ve oyuna girdikten sonra maçın kaderini değiştirebilmek adına çok güzel bir opsiyon olarak her zaman kullanabileceğim bir oyuncu. Kesinlikle almış olduğumuz galibiyeti sadece bir tane oyuncu sebebiyle aldık diyemeyiz. Takımın tamamı bugün çok güzel çalıştı. Çok iyi performans gösterdi ve diğer insanların da bir başarı varsa kesinlikle bunun bütün takıma atfedilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

MARİUS TAKIM İÇİN GÜZEL İŞLER YAPTI
Golcü oyuncu Marius'a taraftarların tepkisine de değinen Alman hoca, "Marius bence bugün takım adına çok güzel, çok iyi işler yaptığı. Belki ceza sahası içerisinde karar vermede şanslı değildi. Şunu söylemem gerekiyor, takım içerisinde bir forvet olarak çok çalışan bir forvete ihtiyacımız var. Çünkü nasıl bir sistemde olduğumuzu, nasıl bir sistemde oynadığımızı görüyorsunuz. Eğer takım için ve kulüp için çok çalışıyorsanız ki bu benim her futbolcuda ilk önce aradığım şey. Marius takım adına bugün çok iyi işler yaptı, tabi ki de gol atmasını isterdim ama inşallah bir sonraki maçlarda olacaktır. Futbol sahalarında olabilecek bir şey. Yani gol attığınızda taraftar size nasıl destekliyor ve alkışlıyorsa kötü bir performans oynadığınızı düşündüklerinde de sert tepkiler vermesi normal. Daha fazla çalışıp bir sonraki haftalarda daha iyisini yapmalısınız ve bu durumlardan da başa çıkabilmelisiniz" ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ ÇALIŞMAMIZ GEREKECEK
Sahanın dışında olanların kendisi için çok önemli olmadığını belirten Gisdol, "Benim için önemli olan oyuncunun takım için neler yaptığı. Ve kesinlikle oyuncunun performansını etkilemesi açısından da herkesin pozitif bir şekilde kendisini biraz daha öne doğru itmesi, onu motive etmeye çalışması lazım. Bu da onun oyuncuyu pozitif anlamda etkileyecektir. Rakibe çok fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Ama tabii ki de şu konuda da haklısınız, çünkü eğer biraz önde basıyorsak arkayı boş bırakıyoruz. Takım olarak çalışmamız gereken şeylerden bir tanesi doğru anda reaksiyon baskı anlamında reaksiyonu ne zaman göstereceğimiz. Bu anlamda daha iyi çalışmamız gerekecek" şeklinde konuştu.

TAKIMIN PERFORMANSI MUTLU ETTİ
Takımın göstermiş olduğu performanstan memnun ve mutlu olduğunu söylemek istediğini de belirten Gisdol, şunları söyledi: "Tabii bunu daha da fazla geliştirebiliriz. Öncelikle şans size geldiyse bunu sürdürmeniz gerekiyor. Eğer bugün göstermiş olduğumuz performansın aynısını bir sonraki maçlarda da gösterirse kesinlikle bugün gelen taraftarlarımız akın akın gelecektir. Bugün stadyuma gelen herkese bütün taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum ki, biz de onları mutlu etmek istemiştik. Bu galibiyetle de onlara memnun ettiğimizi mutlu ettiğimizi düşünüyorum."

 


samsunsporhataysporsüper ligmarkus gisdol