Geri

Markus Gisdol: Kritik bir maç oynayacağız

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, "Önceki maçlarda oynadığımız gibi kendi gücümüze, kendi oyun planımıza odaklanmamız gerekiyor. Ama rakibinde iyi bir rakip olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki haftalar için kritik bir maç oynayacağız" dedi.

14:00:13 | 2023-12-07


Haberi Sesli Dinle

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Kasımpaşa A.Ş. müsabakası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Markus Gisdol, "Öncelikle Yukatel Adana Demirspor A.Ş. maçı bizim için çok güzel geçen bir karşılaşma olduğunu söyleyebilirim. Çünkü fırsatları ve girmiş olduğumuz pozisyonları en iyi şekilde değerlendirdik. Bu maç öncesinde oynamış olduğumuz müsabakalarda iyi işler ortaya çıkarmıştık. Özellikle Beşiktaş A.Ş. karşısında da takım olarak çok iyi bir performans ortaya koyduk. Adana Demirspor maçı ile diğer maçlar arasındaki tek farkın sadece 3 gol atmamız olduğunu söyleyebilirim" dedi.

OYUNCULARIN PERFORMANSINI GÖRDÜK
Kupa maçının da iyi olduğunu, çünkü çok fazla süre alamayan oyuncuların olduğunu ifade eden Gisdol, "Bu sebepten dolayı onların performansını gördük. Yani her şeyi kusursuz yaptık diyemem ama başarılı bir sonuç aldık. Alt ligde olmasına rağmen rakibimizi ciddiye aldık, profesyonel bir takımın da yapması gereken bence budur. Bireysel hatalar her zaman olur. Sonuçta biz bir takımız ve defans yapacaksak birlikte yaparız, atak yapacaksak birlikte yaparız. Gol yiyeceksek birlikte yer, gol atacaksak birlikte gol atarız. Kazanacaksak bir takım olarak kazanır, kaybedeceksek de bir takım olarak kaybederiz" diye konuştu.

HATA DA, BAŞARI DA TAKIMIN
Oyun içerisinde yapılan hatalara da değinen Gisdol, "Bunun dışında bazı bireysel hatalar olduğunda sadece o pozisyonda topla buluşan futbolcunun bireysel hatası olmadığını, bir çok futbolcunun aslında o pozisyonda hata yaptığını detaylara baktığınızda görebiliyorsunuz. Yapım gereği, şu futbolcunun hatasından ötürü maçı kaybettik, bu futbolcunun bireysel başarısından ötürü galip geldik demem. Yapmamız gereken her hafta göstermiş olduğumuz performansın en iyisini sahaya yansıtmak" ifadelerini kullandı.

SAKAT OYUNCULARIN DURUMU
Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Markus Gisdol, "Sakat olan ve tedavileri devam eden oyuncularımız Landry Dimata ile alakalı söyleyebileceğim umarım önümüzdeki hafta takımla birlikte çalışmalara başlamasını bekliyoruz. Laura'nın tedavisi devam ediyor. Son durumu ne olacak? Bu sorunun cevabını yapılan tedaviler sonrası bulacağız. Ama en az 3-4 ay bizimle birlikte olamayacak gibi. Zeki ile alakalı olarak tedavilerinin bir sonraki aşamasını beklememiz gerekiyor. Belki 3-4 hafta Zeki de aramızda olamayacak" şeklinde konuştu.

RAKİBE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR
Kasımpaşa A.Ş'nin de kendilerinin daha önce yaşamış olduğu sorunların aynısını yaşadığnıı belirten Gisdol, "Bazı cezalı ve sakat oyuncuları var. Yapmaları gereken değişiklikler olacaktır. Bireysel anlamda çok iyi oyuncuları var, özellikle ofansif anlamda. Bunu biliyoruz ve buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biz de kendi takımımızda detayları konuşuyor ve çözüm bulmak için çalışıyoruz. Önceki maçlarda oynadığımız gibi kendi gücümüze, kendi oyun planımıza odaklanmamız gerekiyor. Ama rakibinde iyi bir rakip olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki haftalar için kritik bir maç oynayacağız" dedi.

TARAFTARIN KATKISI ÇOK
Markus Gisdol, şunları söyledi: "Taraftarımız bize her zaman müthiş destek verdiler ve bugüne kadar bunu çok iyi yaptılar. Kasımpaşa A.Ş. maçında umarım yine aynı desteği bize göstereceklerdir. Bize çok büyük katkıları oldu, takım olarak biz bu durumdan çok memnunuz. İnanılmaz bir taraftarımız var, onların desteğini bu Kasımpaşa A.Ş. maçında da görmek istiyoruz. Vermiş oldukları destekten ötürü taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Uzun bir aradan sonra Süper Lig'deyiz. Onların desteğine her zaman ihtiyacımız olacak."


samsunspormarkus gisdolsamsunsamsunspor haberleri