Geri

Markus Gisdol: Maç maç giderek başaracağız

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, "Benim için önemli olan maç maç gitmek. Çünkü maç maç gidecek olursak kesinlikle daha başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.


09:54:07 | 2023-12-16


Haberi Sesli Dinle

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Tümosan Konyaspor müsabakası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Markus Gisdol, "Öncelikle maçımız Trabzonspor'a karşıydı ama planlarda değişiklik oldu. Son 2 günde olan olaylardan dolayı değişiklik yapmak durumunda kaldık. Önümüzdeki Perşembe günü Tümosan Konyaspor'a karşı oynayacağımız netleşti. Benim öncelikle taraftarlarımıza mesajım olacak. Son 2 maçta onların takım için ne kadar önemli olduğunu gördük. Tümosan Konyaspor'a karşı oynayacağımız karşılaşmada da yüzde yüz taraftarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Çok önemli bir maça çıkacağız. Eğer taraftarımızın desteği bu şekilde devam edecek olursa gerek kulübe, gerek takıma çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bize şimdiye kadar göstermiş oldukları desteklerden ötürü taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

BENİM BİR STİLİM VAR
Daha önce çalıştırdığı takımlarda kendi stili olduğunu ifade eden Gisdol, "Benden önce tam olarak neler oldu bilmiyorum. Benim belirli bir oynama şeklim var. Daha önce çalıştığım takımlarda ortaya koymuş olduğum bir stilim var. Oyuncularıma geldiğimde, 'Eğer biz birlik olabilirsek birbirimize inanırsak takım olmayı başarabilirsek o zaman başarılı olabileceğimizi' söylemiştim. Oyuncularımda bu mesajı alarak sahada yapmaları gerekeni yapıyorlar. Kesinlikle ilk devre için puan hedefimiz şudur diye herhangi bir açıklamam bu zamana kadar olmadı. Yapmış olduğum açıklamalarda benim karakterim gereği her zaman bir sonraki maçın önemli olduğunu belirttim. Yani ligin sonunda ne kadar puan alırız gibi bir açıklamam olmadı. Benim için önemli olan maç maç gitmek. Çünkü maç maç gidecek olursak kesinlikle daha başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

FUTBOLCULARA GÜVENİYORUM
En önemli konunun takımdaki futbolculara olan güveni olduğunu da dile getiren Gisdol, "Bazen gol kaçırabiliyorlar ama şundan eminim, eğer hafta boyunca yapmış olduğumuz antrenmanlarda çok iyi çalışacak olursak kesinlikle bir sonraki pozisyonlarda bunun faydasını göreceğiz. Önümüzdeki haftalarda 2,3,4 gol atabiliriz diyemem. Bunun için de söz veremem ama çok çalıştığımızı ifade edebilirim. Daha önce yapılan basın toplantılarında golcü oyuncumuz Marius Mouandilmadji'nin kaçırmış olduğu gollerle alakalı sorular vardı. Kendisi İstanbulspor A.Ş. karşılaşmasında bir penaltı kaçırmıştı. Marius, soyunma odasına geldiğinde çok üzgündü. Takım arkadaşları yanına gelip motive ederek 'birlik ve beraberlik' içerisindeyiz mesajı vermişlerdi. Marius 2,3 hafta boyunca aynı ciddiyet, istek ve arzu ile çalışmalarına devam etti ve şimdi takımına katkı sağlamaya başladı. Bu da futbolun güzel hikayelerinden bir tanesiydi" ifadelerini kullandı.


markus gisdolsamsunsporsüper ligfutbolteknik direktörtarbzonsporkonyaspor