Geri

Markus Gisdol: Savaşmamız gerekiyor

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, "Hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Burada yapmamız gereken tek şey kesinlikle çok çalışmak" dedi.


13:25:14 | 2023-11-01


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Markus Gisdol, Cumartesi günü Yılportspor'un evinde oynayacağı Atakaş Hatayspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, "Öncelikle son oynamış olduğumuz MKE Ankaragücü maçında göstermiş olduğumuz performanstan dolayı memnun olmadığımı belirtmek istiyorum. Oyunun genelinde pasif anlamda defans yaptığımızı düşünüyorum. Çok geniş bıraktık takım boyunu. Hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Her pozisyonda topun olduğu yerde kesinlikle baskı yapıp birlikte o tarafa doğru yoğunlaşmamız gerekiyor. Açıkçası Rams Başakşehir maçında göstermiş olduğumuz performansı bundan sonra da göstermek istiyoruz. Burada yapmamız gereken tek şey kesinlikle çok çalışmak" dedi.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Öncelikle gol atmanın yollarını bulmaları gerektiğini belirten Gisdol, "Geçmişte de gol pozisyonlarına girmede sıkıntılar yaşandı. 6 numara pozisyonunda oyuncu bulundurmamızın sebebi merkezi kapatıp sahada güçlü olmak istiyoruz. Ama gelecekte ne olur bilemeyiz. Bakacağız. Kulübün ve oyuncuların bulunmuş olduğu durum sebebiyle üzerlerinde baskı olması çok normal. Ve ben de onlara daha fazla baskı yapmak istemiyorum. Buna da gerek yok. Onlara biraz daha öz güven aşılamaya çalışıyorum ki kendilerini iyi hissetsinler, güçlü hissetsinler ve onlara her zaman yardımcı olabilecek birisinin olduğundan emin olsunlar. Burada yapmamız gereken tek şey kesinlikle çok çalışmak" diye konuştu.

TRANSFER DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM
Samsunspor'a geleli sadece 3 hafta olduğuna vurgu yapan Markus Gisdol, "Şimdi yapılabilecek transferlerle alakalı da düşünmek istemiyorum. Yüzde yüz konsantremiz şu an elimde bulunan oyuncularla sahaya odaklanmak. Bazen geçmişte yapılan transferler katkı sağlayamayabiliyor ki bu gelecekte de tekrar edebilir. Eğer transfer yasağı gelmezse çok akıllıca transferler yapmamız gerekiyor. İhtiyaçlarımız doğrultusunda hangi pozisyona, hangi bölgeye doğru transfer neyse onu yapmamız gerekiyor ve bunu yaparken de akıllıca davranmamız gerekiyor. Transfer sezonunun tekrardan açılmasına iki ay gibi bir süre var. O zamana kadar da çok güzel bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz ve doğru yolda ilerlememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı..

OYUNCU BENİ İKNA ETMELİ
Takım hakkında da bilgi veren Gisdol, "Şu anda takımda sakat olarak sadece oyuncumuz Taylan Antalyalı bulunuyor. Her hafta tekrar ettiğim bir şey var. Bir futbolcu oynamak istiyorsa önünde koskoca bir hafta var. Antrenmanlarda bana yüzde yüzünü gösterip beni memnun etmesi ve ikna etmesi gerekiyor. Eğer bunları yaptıkları takdirde kadroya girme ve ilk 11'de oynama şansına sahip olacak"şeklinde konuştu.

 


markus gisdolsamsunsporsüper ligfutbolteknik direktör