Geri

Markus Gisdol: Takımın performansından memnunum

Yılport Samsunspor’un Teknik Direktörü Murkas Gisdol, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün çok iyi bir karakter ortaya koyduk. 1 puandan değil ama takım performansından memnunum.” dedi.

07:29:26 | 2024-02-19


Haberi Sesli Dinle

Gaziantep FK karşılaşmasının ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Muskas Gisdol, son dakikalarda attıkları golle mağlubiyetin önüne geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi. Gisdol, “Açıkçası bugün takım olarak çok iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Mental anlamda güçlü bir reaksiyon gösterdik belki iki, üçünçü golü bulsaydık kimse bundan şikayetçi olmayacaktı, ikinci yarıda da aynısı oldu. Ne yazık ki 1-0 geriye düştük. Futbolcularım çok iyi bir şekilde başlarını eğmeden oyundan kopmadılar. Bu maçı kazanmak istedik ama buradan kaybetmeden dönmek de çok önemli" dedi.

Maçta üstesinden gelmeleri gereken çok fazla problemle uğraştıklarını belirten Gisdol, "Sonuçta buraya ilk 11’de oynayabilen 6 oyuncudan yoksun geldik. Fofana, Emre, Bennasser, Ntcham, Bola. Alim de hemen maçtan önceki ısınmada bir sakatlığı olduğunu söyledi. Soner'le değişiklik yapmak zorunda kaldık. Tabi 6 oyuncudan yoksun olduğumuz için biraz zorluk yaşadık diyebilirim ama takımım çok iyi bir oyun çıkardı ve takım olarak çok iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum. Bir puana değil de ben göstermiş olduğumuz performansa bakacak olursam, evet mutluyum. O son paslara kadar son dokunuşlara kadar göstermiş olduğunuz performanstan mutluyum. Sadece son dokunuşlar, daha iyi olabilseydik, daha fazla gol atabilirdik" diye konuştu.

Saha zemini ile alakalı çok mutlu olmadığını da dile getiren Gisdol, "Maçtan önce zaten oyuncularımla da konuştum. Çok iyi bir futbol sergileyebileceğimiz şartlar yoktu sahada. Tabii ki de çok iyi, göze hoş gelen bir futbol sergileyemiyorsunuz. Saha şartları kötü olunca oyuncularıma risk almamamız gereken pozisyonlar olacağını söyledim. Tabi 30 gün içerisinde 8, 9 maç oynuyorsanız yoğun tempoda yüksek şiddette oynanan maçların bir sonucu sakatlıklar artıyor. Emre'nin ciddi bir sakatlığı yok sadece bir hafta, 10 gün kadar kendisi bizden uzak kalacak. Çok ciddi bir durumu yok" ifadelerini kullandı.

Osman’ın performansı ve hakem kararlarıyla alakalı da konuşan Gisdol, "Osman'ın performansıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Her zamanki gibi kendisine görev verdiğimde her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. O pozisyonla alakalı belki faüldü, tam olarak görüntüyü izlemedim ama orada topu kazanmak istedi. Sonrasında tabi faul diye diğer oyuncular da durunca golü yedik ne yazık ki, ama performans olarak çok iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Ofsayt gerekçesi sebebiyle verilmeyen golle alakalı da ben kendi bilgilerime dayanarak şunu söylemek istiyorum, şayet rakip oyuncu ve bizim oyuncumuz aynı hat üzerinde kalıyorsa kesinlikle ofsayt olmaması gerektiğini düşünüyorum. O attığımız golde buna benzer görmüş olduğum görüntülerde net bir şekilde aynı, hat aynı çizgide olduklarını gösteriyor ve atmış olduğumuz golün ofsayt olduğu düşüncesinde değilim” şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


markus gisdolsamsunsporsüper ligfutbolteknik direktörgaziantep fk