Geri

Mehmet Köse: Samsun kazanacak

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kazanan ülkemiz ve milletimiz olmuştur. Samsun kazanmaya devam edecektir. Milletimiz güven ve istikrardan yana olmuştur" dedi.

14:15:09 | 2023-05-15


Haberi Sesli Dinle

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini değerlendiren AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Türkiye'nin, 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamladığını vurguladı.
Seçim sonucunu değerlendiren Köse, "Tüm ülkemizde ve meşale şehrimiz Samsun’da büyük bir olgunluk ve sükûnet içinde kayda değer herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadan vatandaşlarımız huzur içinde oylarını kullanmış, seçimlere çok büyük bir oranda katılım gerçekleşmiştir. Aziz Milletimizin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu gösteren bu örnek tablo ile Türkiye milli iradenin üstünlüğüne bağlılığını bir kez daha ispatlamıştır" dedi.

KAZANAN ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ OLMUŞTUR
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin bugüne kadar yapılan tüm seçimlerin galibi olduğu gibi 14 Mayıs seçimlerinden de Türk milletinin büyük bir teveccühü ile zaferle çıktığına işaret eden Başkan köse, "14 Mayıs seçimlerinin mutlak galibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AK Partimiz ve Cumhur İttifakımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en yakın rakibine 2,5 milyon oy fark atarak birinci turun galibi olmuştur. Açıklanan kesin sonuçlara göre 28 Mayısta ikinci turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir oy farkıyla Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilecektir. Keza AK Partimiz seçimi açık farkla 1. Parti olarak bitirerek TBMM sandalye sayısının yüzde 45’ini elde etmiştir. Yine Cumhur İttifakımız Milletvekili seçimlerinin mutlak galibi olarak TBMM çoğunluğunu ve üstünlüğünü elde etmiştir" diye konuştu.

MİLLETİMİZ GÜVEN ve İSTİKRARDAN YANA OLMUŞTUR
Türkiye'nin 21. Yüzyılın yükselen yıldızı olduğuna da vurgu yapan Köse, "Yerli ve milli kalkınma stratejileri ile 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz… Cumhurbaşkanımız liderliğindeki Türkiye’nin milli enerji ve maden politikaları, teknoloji ve savunma sanayindeki hamleleri ile jeopolitik güç olduğu küresel bir kabule dönüşmüştür. Siyasal güven ve istikrarın sağladığı güç ve Cumhurbaşkanımızın liderliği, iç ve dış siyasette, küresel krizlerde izlenen doğru stratejiler Türkiye’nin en kısa sürede güçlü ve müreffeh büyük bir ülke olmasını sağlayacaktır. Güçlüyüz ve daha güçlü olacağız. Milletimiz 'Türkiye Yüzyılı' yürüyüşümüzün duraklamaya ve gerilemeye mahal vermeden devam etmesine destek vermiştir" şeklinde konuştu.

SAMSUN AK PARTİ'NİN KALESİDİR
AK Parti iktidarlarında ulaşımdan sağlığa, eğitimden-teknolojiden spora, tarımdan sanayiye Samsun’a pek çok hizmet ve yatırım gerçekleştiğine dikkat çeken Köse, "Samsun’un tarım, ticaret, turizm ve sanayi şehri olarak mevcut ve büyük potansiyeli harekete geçirilmiş önümüzdeki yıllarda üretim, istihdam ve ihracatında büyük sıçramalar gerçekleşecektir. Samsun kazanmaya devam edecektir! 14 Mayıs seçimlerinde Samsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 62 oranıyla her zaman olduğu gibi yine büyük bir destek vermiştir. Samsun AK Parti'mizin kalesidir. 2018 seçimlerinde olduğu gibi desteğini devam ettirmiş ve TBMM’nde 5 Milletvekili ile temsil yetkisi vermiştir. 14 Mayıs seçimlerinde demokratik olgunluk ve tercihleriniz; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partimize vermiş olduğunuz büyük destek nedeniyle siz saygıdeğer hemşehrilerimize şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.


mehmet köseak partimitingcumhurbaşkanırecep tayyip erdoğancumhuriyet meydanısamsunsamsun haberleriseçim14 mayıs