Geri

MHP'li Mucur'dan çifte mesaj

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "Miraç Kandili" ve 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12:20:15 | 2024-02-05


Haberi Sesli Dinle

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur'un Miraç Kandili nedeniyle mesajında, "Peygamber Efendimiz (SAV)'in, Yüce Allah'ın sonsuz kudreti tarafından bir gecede Mescid-i Aksa'ya getirilip ardından Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişi, gerçek imanla anlaşılabilen büyük bir mucizedir. Miraç, en zor zamanlarda dahi bir çıkış yolunun olduğunu ve Yüce Allah'ın yardımının esirgenmeyeceğini gösterir. Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından müjdelenen beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve Allah'a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleri, inananlara verilebilecek en kıymetli hediyelerdir. Bu bilinçle, Miraç Kandili'ni bol dua ve ibadetle değerlendirmeliyiz. Türk-İslam Aleminin Miraç Kandili'ni kutluyor, bu özel gecede, vatan uğruna fedakarca canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize dualarımızın kabul olmasını temenni ediyorum. Mübarek Üç Aylar içinde yer alan Miraç Gecesi'nin, milletimizin, İslam âleminin ve tüm insanlığın selameti için bir vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

DEPREM YILDÖNÜMÜNÜ UNUTMADI
Burhan Mucur, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. Mucur, mesajında şu ifadelere yer verdi: "6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen saat 04.17'de 7,7 büyüklüğündeki ve Elbistan ilçesinde saat 13.24'te yaşanan 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, 11 ilimizi ve 14 milyon insanımızı derinden etkilemiştir. Bu depremler sonucunda maalesef elli binden fazla canımızı kaybetmiş, büyük bir yıkımın gölgesinde kalmıştık. Bu acı olayların izleri, hafızalarımızda ve yüreklerimizde ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmetle anarken, bu acıya dayanmaya çalışan acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Halen tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Rabbim, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmaktan bizi muhafaza eylesin."


burhan mucurmhpmilliyetçi hareket partisisamsunsamsun haberleri