Geri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Samsun'da

Bir dizi programa katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sektörler Buluşması'nda iş insanlarıyla buluştu, Köy Okulları'nın Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesinin tanıtım programına katıldı.

13:27:29 | 2022-06-13


Haberi Sesli Dinle

Bir dizi programa katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sektörler Buluşması'nda iş insanlarıyla buluştu, Köy Okulları'nın Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesinin tanıtım programına katıldı.

Samsun'a eşi Nebahat Özer ile birlikte gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda Samsun protokolü tarafından karşılandı. Bakan Özer, daha sonrra Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ile Sektörler Buluşması programına katıldı.

Bakan Özer, programda yaptığı konuşmada, sektör temsilcilerine 'Gelin birlik ve beraberlik içinde olalım, ülkemizi daha güçlü hale getirelim' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022 yılı sonuna kadar 1 milyon genci mesleki eğitimle buluşturacağız. Tüm sektör temsilcileri, oda bakanları, borsa başkanları kafa kafaya vereceğiz, artık bu ülkede 'aradığım elemanı bulamıyorum' sözü tarihe çöp olup gidecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer daha sonra Atakum Alanlı Recep Aysal Matematik ve Tabiat Okulu'nda düzenlenen ve Samsun'da hayata geçirilen ‘Köy Okullarının Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi’nin tanıtım programına katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez Samsun'da açılan ve tüm Türkiye'de açılması planlanan Köy Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki öğretim yılında ihtiyaç olan tüm noktalarda köy okullarımız ilköğretim okulu olarak hizmet verebilecekler. Köylerde ana sınıfı açılmasıyla ilgili 10 öğrenci şartını 5'e düşürdük" dedi.

Samsun programında Bakan Özer'e AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Fuat köktaş, Orhan Kırcalı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçe belediye başkanları, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzuoğlu, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler de eşlik etti.


milli eğitimmilli eğitim bakanımahmut özersamsunköy okullarımeslek