Geri

Minik öğrencilerden Ana Dil Günü etkinliği

Samsun Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Mühibe Akman Bahadır ve öğrencileri Uluslararası Ana Dil Günü Etkinliği düzenlediler.

10:37:55 | 2024-03-22


Haberi Sesli Dinle

Etkinlik kapsamında öğrencileri Mevlana Celaleddin-i Rumi, Nasreddin Hoca,Karagöz-Hacivat, Keloğlan ve Ramazan davulcusu oldular. Kurucusu İtalya Scafati “A Manzi” Primary School Olga MOSCA Daha Zengin Bir Eğitim İçin Dilde ve Kültürde Birlikte Büyümek adlı eTwinning Avrupa projesinde Türkiye (6), İtalya (5), Yunanistan (5), Kuzey Mekodanya (3), Ukrayna (1) ve Arnavutluk‘tan (1) olmak üzere toplamda 21 farklı okuldan öğretmen ve öğrencilerin yer alıyor.

MART AYI ETKİNLİĞİNDE ULUSLARARASI ANA DİL GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Özellikle savaşlardan kaçarak göçmen yada mülteci konumuna düşen çocukları merkeze almayı hedefleyen proje. Okullarımız da diğer ülkelerden gelen öğrencilerin (Uluslar arası Göçmenler) her birinin ayrı ayı bilinmesi ve değer verilmesi korunması gereken bir zenginliktir. Bu bilinçle Daha Zengin Bir Eğitim için Dilde ve Kültürde Birlikte Büyümek projemizin Mart ayı etkinliğinde Uluslar Arası Ana Dil Günü etkinliği düzenlendi. Bu Etkinlikte geleneklerimizde Kültürel değerlerimiz olan Mevlana Celalettin Rumi’in eğitici mesnevileri hikayeleri, Nasreddin Hoca’nın güldüren ve düşündüren öğüt verici hikayeleri, Keloğlanın kendine özgü yaşam öyküleri, Karagöz –Hacivat ‘ın komik atışmaları ve geleneksel olmuş Ramazan Davulcusunun komik ve anlamlı manilerini hatırlamak ve yeni yeni nesillere aktarmanın amaçlandığı etkinliğimizde öğrencilerimiz keyifli zaman geçirdiler.

BAKANLIĞIN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ÇALIŞMASINA DA YER VERİLMİŞTİR
Gündelik hayatın getirdiği olumlu yada olumsuz olaylarda asırlar öncesinden ecdadımızın bizlere vermiş olduğu öğüt ve maşihatların hala geçerli olduğu ve bizlere yol gösterdiği görülmekte Ayrıca yapılan etkinlikte Bakanlığın Dilimizin Zenginlikleri Projesi Çalışmasına da yer verilmiştir. Çocukların her birinin mutlu olduğu eğlenerek öğrendiği etkinliğimiz başarılı bir şekilde tamamlandı. Daha Zengin Bir Eğitim için Dilde ve Kültürde Birlikte Büyümek eTwinning Avrupa projemizde kendi kültür ve değerlerimizi proje ortaklarımızın da tanıması öğüt ve nasihatlarını öğrenme fırsatı sağladı. Tüm dünya çocuklarının mutlu ve huzurlu olması en büyük ümidimizdir.
Köksal ÖNER

 


canikcahit zarifoğlu ilkokulueğitimana dilöğrencitiyatrosamsun