Geri

Mucur'dan '20 Ocak' mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Samsunspor'un 1989 yılında geçirdiği trafik kazasının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

12:08:22 | 2024-01-19


Haberi Sesli Dinle

Samsunspor tarihinde 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına gitmekteyken Havza'da yaşanan trafik kazasının 35. yılı dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, bir taziye ve anma mesajı yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı, mesajında, "35 yıl önce meydana gelen o elim ve üzücü kazada hayatını kaybeden Samsunsporlu oyuncularımızı ve emektarlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mesajında, 20 Ocak 1989 tarihini spor literatürüne ve Samsunspor tarihine en acı gün olarak işaretleyen Burhan Mucur, o günün kırmızı ve beyaz renklerine siyahın eklendiğini vurguladı. Spor şehitlerini anan Burhan Mucur, Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve Asım Özkan'ı rahmetle yad etti.

Burhan Mucur, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bu elim kaza, ülkemizde ve şehrimizde futbolun en acı hadiselerinden biri olarak spor tarihine geçti. Yüce Rabbim, hiçbir spor kulübüne ve sporcumuza bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu acı gün, sadece Samsunspor'a emek verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbolseverlerin hafızasında yaşayacaktır. Hayatını spora, futbola adayan, spora, futbola gönül veren, bu elim kazayı yüreğinde hisseden herkesin takımımızın ismi zikredildiğinde spor şehitlerimizi dualarıyla yad edeceğine inanıyorum."

Burhan Mucur, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yalnız Samsun'un değil, tüm Türkiye'nin acısı olan, Samsun'umuzu ve ülkemizi derinden üzen bu kazada ebediyete intikal eden sporcularımıza Allah'tan rahmet diliyor, ülkemizde bir daha böyle acılar yaşanmamasını temenni ediyorum."


burhan mucurmhpmilliyetçi hareket partisisamsunsamsun haberlerisamsunspor20 ocak