Geri

Müdür Ağar'dan merkez incelemesi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ile birlikte Atakum Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti.

11:03:40 | 2022-09-04


Haberi Sesli Dinle

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum Bilim ve Sanat Merkezinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde açılan yaz okulu faaliyetleri, Teknoloji ve Tasarım, Destek, İlköğretim Matematik, Lise Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Türkçe, Yaşam Becerileri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Mekatronik, Drama ve Eleştirel Düşünme, Yenilenebilir Enerji ve Geri Dönüşüm, Sinematografi, Siber Güvenlik, Ekolojik Tarım Uygulamaları gibi 28 farklı alanda oluşturulmuş atölyelerde incelemelerde bulundu. Merkezdeki atölyeleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Ağar'a Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik de eşlik etti.

‘DAHA YETKIN KIŞILER OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDIR’
Eğitim adına yapılan işleri önemsediklerini vurgulayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Bir ülkenin gelişerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için en büyük serveti sahip olduğu insan kaynağıdır. Çünkü tarih boyunca bu insan kaynağının içerisinde yer alan özel yetenekli insanların bilgi ve becerileri o toplumları hedeflerine ulaştırmıştır. Geçmiş dönemler incelendiğinde bilimde, teknolojide, sanatta büyük sıçramalar yaparak bu alanlara yön veren ve çığır açan buluşlar ile dünyayı değiştiren kişilerin kendi yaşıtlarına göre farklılık gösteren ve yine yaşıtlarına göre zihinsel anlamda daha yetkin kişiler olduğu görülmektedir. Hiç kuşkusuz geleceğimiz de kendi tarihini bilen, içinde bulunduğu çağı okuyabilen, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış özel yetenekli çocuklar sayesinde mutlu ve müreffeh olacaktır. Bu idealler ışığında hizmet veren, Atakum Bilim ve Sanat Merkezimiz çalışanlarına teşekkür eder, başarılar diliyorum” dedi.
Haber: Köksal ÖNER


samsunatakumokulkampüsmilli eğitimirfan yetikmurat ağar