Geri

Murzioğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yayımladığı mesajda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

13:07:03 | 2023-01-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, gazetecilik mesleğinin fedakarlık ve çok özveri isteyen, çok anlamlı sorumluluklar taşıyan onurlu bir meslek olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Bu işe gönül veren arkadaşlarımızın yaşadıkları zorlukları, gece gündüz verdikleri emeği toplum olarak takdir etmememiz olanaksız. Halkın bilinçlenmesi, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır” dedi.

GAZETECİLER TOPLUMUN AYNASIDIR
Kamuoyunun bilgilendirilmesinde, toplumu aydınlatan basın mensuplarının önemli bir sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Murzioğlu, “Memleket meselelerini kendi meseleleriymiş gibi gören ve bu konuda olumlu çalışma sarf eden gazeteciler, toplumun aynası ve görünmeyen kahramanlarıdır. Samsun basınının, gazetecilik, televizyonculuk, internet haberciliği ve radyo yayıncılığı gibi alanlarda önemli gelişmeler göstererek ülkemizde saygın bir yere gelmesi de bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Yine, hızla büyüyen ve gelişen Samsunumuzun gerek ekonomik gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Özellikle yerel basınımız, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla kurumlar arasında köprü görevi görerek, ilimizin ekonomik, kültürel, sosyal gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Kısaca ifade etmek gerekirse Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, basın milletin ortak sesidir. Bu duygu ve düşüncelerle sorumluluk bilinciyle ilkeli bir şekilde mesleğini icra eden, topluma yön veren, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacımızı gideren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum” diye konuştu.


samsunsamsun haber10 ocak gazeteciler günüçalışan gazetecilersamsun tsozeki murzioğluhaberler