Geri

Murzioğlu ve Akyüz güven tazeledi

Samsun TSO organ yenileme seçimlerinde göreve gelen meclis üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanı ile diğer kurul üyelerini seçti. 95 üyenin oy kullandığı seçimlere tek aday olarak giren mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve mevcut Meclis Başkanı Haluk Akyüz, tekrar seçilerek güven tazelediler.

14:54:35 | 2022-11-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçim süreci tamamlandı. 3 Kasım’da gerçekleştirilen Organ Yenileme Seçimlerinin ardından seçilen 95 Meclis Üyesi, dün de TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, TSO Meclis Başkanı ve Yardımcıları, Meclis Katip Üyesi, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu ve Temsilciliklerini belirlemek için tekrar sandık başına gitti. M. Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan seçimlere üç dönemden beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Salih Zeki Murzioğlu ve bir dönemden beri Meclis Başkanlığı yapan Haluk Akyüz, tek liste olarak seçimlere girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Haluk Akyüz, kullanılan oyların tamamını alarak güven tazelediler.

MAKRO PROJELERİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK
Seçimi ve sonrasını değerlendiren STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Meslek komite seçimlerinden başarıyla çıktık. Bugün de yönetim kurulu ve meclis seçimini gerçekleştirdik. Öncelikle seçimlere katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Seçim sürecini Odamızın kimliğine, tarihine yakışır bir hassasiyet içinde yürüttük. Seçimlerimiz Samsun’a ve Samsun iş dünyamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah bizi utandırmasın. İlk tur seçimlerimizde de dediğim gibi, bu seçimlerin kaybedeni yok. Kazanan Samsunumuzdur. Bizlere güven duyarak teveccüh gösteren, destek olan üyelerimize, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ben üç dönemdir Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyorum. Bu dördüncü dönemim. Her şeyden önce göreve geldiğimiz 2009 yılında ‘Ortak Payda Samsun’ etrafında, önemli bir adım atarak, şehrin kalkınmasına katkı veren başat aktörleri biraraya getirerek birlik ve beraberlik tesis ettik. Bunun neticesinde Samsun'a Fuar ve Kongre Merkezini, Lojistik Köy, Teknopark, Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı gibi makro projeleri şehrimize kazandırdık.

Ayrıca, herkesin takdirini kazanan modern bir hizmet binasını üyelerimizin hizmetine sunduk. Öte yandan girişimlerimizle Türkiye’nin 354. Organize Sanayi Bölgesi resmi olarak ilan edildi ve Samsun Yeni OSB’yi şehrimize kazandırdık. Bizim için en önemli unsur ihracatımızı daha da artırmak. Samsun’da 2009 yılında 210 firmayla 124 ülkeye toplam 304 milyon Dolar ihracat gerçekleştiriliyordu. 2021 yılında Samsun 405 firmayla 164 ülke ve 4 serbest bölgeye 1,29 milyar dolar ihracat yapmıştır. 2009-2021 artış oranı yüzde 324,34’dür. Türkiye ortalamasını baktığımız da ise bu oran yüzde 109,1 seviyesindedir. Samsun’da ihracatın artış hızı Türkiye’nin ortalamasının üç katı üzerinde seyretmiştir. Bu başarıda ortak akıl toplantılarımızla, master planlarımızla, hibe projelerimizle, eğitimlerimizle, danışmanlıklarımızla, 7/24 kesintisiz belge hizmetimizle ve yetiştirdiğimiz dış ticaret uzmanlarımızla payımız büyük. İhracat her daim bizim ana gündem maddelerimizden biri oldu ve böyle de olacaktır. Yeni dönemimizde de her zaman olduğu gibi Samsunumuzun ekonomisi, kalkınması için birlik ve beraberlik çerçevesinde ilimiz için çalışmaya, Odamızı da kurumsal anlamda geliştirmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SAMSUN'UN HİZMETİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Güven tazeleyerek, ikinci kez Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanlığına seçilen Haluk Akyüz ise, seçimlerin Samsun’a ve iş dünyasına yakışır bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Öncelikle bize güvenerek desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkürü borç biliyorum. Burada kazanan ya da kaybeden yok. Seçimlerin tek kazananı var o da Samsun. Çünkü; herkes Samsun’a hizmet için yola çıktı. Üç dönemden beri Yönetim Kurulu Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu ve diğer arkadaşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde birlikte çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizden beri tek bir hedefimiz vardı. O da kentimizin gelişmesine, ekonomisine katkı sağlamak ve yeni projeler üretmekti. Bunu da büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Yeni oluşacak Samsun TSO organlarımızla, aynı heyecan ve aynı hedeflerle kente değer katacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Hizmet bir ekip işi. Bizim de çok güzel, uyumlu bir ekibimiz mevcut. Yaşadığımız şehre katkı sağlamak bizler için asli sorumluluktur. Bizlerin ortak paydası Samsun'dur. Hep birlikte bu şehrin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bunun gayreti içinde olacağımızın bilinmesini istiyorum. Güzel şehrimizi layık olduğu yere taşımak adına hep birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.


Samsun TSO listeleri ise şu şekilde oluştu:

Yönetim kurulu Başkanı: Salih Zeki Murzioğlu

Yönetim Kurulu:
Süleyman Hızır, Kadir Beytekin, Fahri Eldemir, Yiğit Tören, Ayhan Çakır, Oğuzhan Serinkaya, Muzaffer Öztel, Erkan Malkoç, Kerem Tüfekçi ve Zafer Dilmen.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeleri Asil Üyeleri: Haluk Akyüz, Orkun Tüfenk, Ümit Safi, Hasan Koç, Aydın Köse, Burhan Ekiz, Cüneyt Muci, Muharrem Yılmaz, Murat Büyükgöze, Yaşar Dursun Gündüzoğlu, Ayhan Koçal.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:
Mustafa Aksoy, Hasan Guda, Alaettin Öztel, Mustafa Numan Kama, Ali Sukas, Serdar Arif Bayramkaya.

Meclis Başkanı: Haluk Akyüz

Meclis Başkan Yardımcıları: Yusuf Ziya Büyüklü, Koray Uludoğan, Özlem Maraş

Meclis Katip Üyeleri: Ümit Bener Ayla, Serkan Kaya, Aykut Çepni.

Samsun Ticaret Sanayi Odası Hesapları İnceleme Komisyonu Asil Üyeleri:
Metin Aktürk, Onur Toraman, Yekta Yılmaz, Alpago Aksoy, Mustafa Balçık, Murat Şahin, Emre Taner.



Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Mevzuat Komisyonu:
İhsan Kaptanoğlu, Muharrem Yılmaz, Ahmet Alp Doğru, Emre Özdikici, İsmail Can, Şamil Kürşad Keskin, Bülent Genç.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Milletlerarası Ticaret Odası Temsilcileri Asil Üyeleri:
Naif Eker, Vural Tozlu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Türk Standartları Enstitüsü Temsilcileri Asil Üyeleri:
Sacit Güvenç, Murat Bahadır.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Milli Prodüktivite Merkezi Temsilcileri Asil Üyeleri: Mehduh Ersoy, Hasan Çebi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İktisadi Kalkınma Vakfı Temsilcileri: Levend Yavuz, İsmail Can.


SAMSUNSAMSUN TSOZEKİ MURZİOĞLUHALUK AKYÜZSEÇİM