Geri

Okan Dilek yazdı: Gündem’de Yaşar!

Gazete Ekip Yazarı Okan Dilek, Samsun'un ve Türkiye'nin önemli tiyatro sanatçılarından Yaşar Gündem'i kaleme aldı. Dilek, az yetişen Yaşar Gündem gibi sanatçıların değerinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

12:40:48 | 2023-11-28


Haberi Sesli Dinle

Gazete Ekip Yazarı Okan Dilek, Samsun'un ve Türkiye'nin önemli tiyatro sanatçılarından Yaşar Gündem'i kaleme aldı. Dilek, az yetişen Yaşar Gündem gibi sanatçıların değerinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

İŞTE OKAN DİLEK'İN YAZISI...

Samsunlu sanatçıların isimlerini alt alta koyduğumuzda Yaşar Gündem’in adı alfabeye göre sonlarda yazılsa da üst sıralara doğru yükseldiğini belirtmek isterim. Samsun’umuzu ülke genelinde sahneye koyduğu oyunlarla başarılı bir şekilde temsil eden Samsun Sanat Tiyatrosu'nun bu tecrübe ve birikimi şimdi dizilerde boy gösteriyor.

Tiyatronun, kuruluşunda yer alan şanslı isimlerden birisiyim. 24 Yıldır Samsun’u gururla ve adının duruşunda ki güzelliği ile temsil etmeyi sürdürmekte.

Bu şehrin kimliğini, ruhunu, birikimini ve sağduyusunu bozmadan, bozulmadan tüm zorluklara rağmen perdelerini açıyor olmak her babayiğidin altından kalkabileceği bir durum değildir.

Yıllar öncesinde kimi tiyatroların kadrolarını küçülterek oyunlar yapmaya başladığı dönemlerde Yaşar Gündem yani Samsun Sanat Tiyatrosu Dev Projeler ile hiçbir masraftan kaçmadan başarılı oyunlar sahneye koydu.

Turgut Özakman’ın, büyüğümüzün kitabı Şu Çılgın Türkleri sahneye koyması için sadece ve yalnızca Yaşar Gündem’e, Samsun Sanat Tiyatrosu'na verdiğini gururla belirtmek isterim. Ve 24 yıldır benim diyen tiyatroların önüne geçecek başarılı organizasyonlar, eserler...

Ugur Mumcu’nun anısına ‘Bir Pulsuz Dilekçe”, 68 Kuşağının öncülerinden Deniz, Yusuf, Hüseyin’e ithafen belgesel oyun ‘Aşk olsun Sana Çocuk, Aziz Nesinden “Biz Adam Olmayız”, Oktay Arayıcıdan ‘Nafile Dünya”, Tuncer Cücenoğlu’ndan “Neyzen” ve Nazım Hikmetten “Kuvaiye Milliye Destanı” Hasan Hüseyin Korkmazgil’in aynı adlı kitabından “Ağlasun Ayşafağı” ve daha nicelerini Samsun Sanat Tiyatrosu Samsun'da ve Türkiye’nin dört bir yanında sergiledi.

Kimi oyunlar bazı bölgelerde engellenmeye çalışıldıysa da alkışların yüksek sesi bu oyunları sahnede tutmayı başardı.

Yaşar Gündem, Samsun’un öz be öz evladı. Kendi imkan ve olanakları ile, kendi beceri ve tecrübesiyle, çok çalışarak, hiç bıkmadan üreterek farkını ortaya koydu, koymaya devam ediyor. Bu özelliğini Dizi Yapımcıları da fark etti. Tiyatrosunda yer alan yetenekli oyuncuların da önünü açan Yaşar Gündem şimdi dizilerde, önemli yapımlarda, önemli karakter ve rollerde kendisini görmekte.

Samsun’da rutin hayatını sürdüren her insan gibi o da fırından ekmeğini alıyor, marketten alışverişini yapıyor, dostları ile güzellikleri ve acıları paylaşıyor... Bizden biri, yani bizim Yaşar Gündem.

Yıllardır tiyatro sahnesinde başarılı oyunlar ve organizasyanlardan tanıdığımız şehrimizin sanatçısı. Belki sürekli bu rutin hayatın içinde kendisini görüldüğünden ayda yılda bir kez gördüğünüz sanatçılar kadar ilgi göstermiyor olabilirsiniz.

Türkiye’nin en ünlü ve tanınmış Banka Reklamlarında ve daha bir çok seslendirmelerde onun izi var.
Örnek verirsek, “Kırmızı Oda”, “Baba” Vatanım Sensin”, Hercai” Hudutsuz Sevda” ve Bambaşka Biri…

Yani demem o ki sahip çıkabildiğimiz kadar sahip çıkalım. Fırında, markette gördüğümüzde daha çok sarılalım ve başarılar dileyelim.

Bir siyasetçinin, bir doktorun, bir avukatın ve hakimin, profesörün kolay kolay yetişmediği gibi Yaşar Gündem ve onun gibiler de kolay yetişmiyor.

Bu yüzdendir ki şehrimizin iftiharı durumuna gelmiş sanatçımızı televizyonların dizi ve diğer yapımlarında görüyor olmak Samsunlu olarak bizleri mutlu ettiğine inanıyorum.


okan dilekyaşar gündemsamsunsamsun haberleritiyatro