Geri

OMÜ'den Oğuzhan Uğur'a yalanlama: Herhangi bir başvuru yok

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, programcı Oğuzhan Uğur’a ‘siyasi’ olduğu gerekçesiyle salon verilmediği iddiasını yalanladı. Açıklamada, herhangi bir başvurunun yapılmadığı vurgulandı.

14:57:34 | 2023-01-05


Haberi Sesli Dinle

Programcı Oğuzhan Uğur'un, siyasi gerekçelerle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde kendisine yer verilmediği iddiası üniversite yönetimi tarafından yalanlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Oğuzhan Uğur’un 2 Ocak 2022 tarihinde Twitter hesabından paylaşmış olduğu 'kendisini siyasi bulduğumuz gerekçesi ile etkinlik için yer tahsis etmediğimiz' yönündeki beyanatları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

HERHANGİ BİR BAŞVURU YOK
Üniversitenin, prensip olarak sosyal medyada yer alan somut herhangi bir bilgi ya da belgeye dayanmayan mesnetsiz iddia ve ithamlara cevap vermeyi tercih etmediği vurgulanan açıklamada, "Ancak, ilgili sosyal medya paylaşımı ardından yapılan yorumlarda kurumumuzun saygınlığına ve yöneticilerin kişilik haklarına saldırı teşkil eden haksız ve hukuka aykırı ithamlarda bulunulması, suçlama ve hakaretamiz ithamların devam etmesi nedeniyle açıklama
yapılması zarureti doğmuştur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bir devlet Üniversitesidir. Bu nedenle salon ve benzeri fiziki mekanlarının etkinlik gerçekleştirmek amacıyla kullanımı belirli usul ve esaslara tabidir. Üniversitemize ait salon ve benzeri fiziki mekanların kullanıma sunulabilmesi için öncelikle bu yönde resmi bir talebin bulunması gerekmektedir. Oğuzhan Uğur ya da vekili, temsilcisi veya öğrenci topluluklarımız tarafından Rektörlüğümüze ya da bağlı birimlerine salon kullanımı yönünde resmi herhangi bir talepte bulunulmamıştır. Talep olmayan bir konuda tahsis yapılması ya da tahsisin uygun görülmemesi hayatın olağan akışına aykırıdır" ifadeleri kullanıldı.

ÇEKİŞMELER KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAYACAKTIR
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin, 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı Kanunla kurulmuş bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan Yükseköğretim Kurumu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Gerçekleştirdiği tüm idari eylem ve işlemlerde adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsemiştir. 48 yıllık geçmişi ile şehirle bütünleşmiş eğitim, bilimsel araştırma ve uluslararası seviyede şehrin marka değeri haline gelmiştir. Anayasamızda ve yasalarımızda görev, yetki ve sorumlulukları tanımlanmış olan Üniversitemizi, günlük siyaset ve kısır çekişmeler içerisine çekmeye çalışmak kimseye fayda sağlamayacaktır" ifadelerine yer verildi.


oğuzhan uğursamsunondokuz mayıs üniversitesi