Geri

Özlem Maraş projelerini tanıttı

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Mimar Özlem Maraş, projelerini tanıttı. Maraş, göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerin ilçeye doping olacağını ve geleceğe yön vereceğini söyledi

16:31:05 | 2024-03-10


Haberi Sesli Dinle

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Mimar Özlem Maraş, ulaşımdan, güvenliğe, eğitimden, tasarrufa, ekonomik gelişimden, spora tüm kesimlere dokunacak projelerin titizlikle hazırladığını belirterek, "Bu projeler inşallah Atakum'u birçok alanda uçuşa geçirecektir" dedi.

BİRÇOK ALANDA UÇUŞA GEÇİRECEK
Maraş, projelerini yoğun katılımın olduğu bir programla Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da kamuoyuna duyurdu. Projelerini vatandaşları dinleyerek geliştirdiklerini kaydeden Maraş, "Aylardır sahalardayız. Hemşehrimizle çok güzel bir gönül bağı kurduk. Milletimize hizmet etme aşkı bize güç veriyor. İnşallah 1 Nisan'dan itibaren de aynı tempoyu yılmadan yorulmadan belediye başkanı olarak sergileyeceğiz. Çokça proje hazırladık. Bu projeler Atakum'a doping olacak. İlçemizin geleceğine yön verecek. Bu projeler inşallah Atakum'u turizm, sosyal refah, ulaşım, eğitim, sanat, spor gibi birçok alanda uçuşa geçirecektir" diye konuştu.

UZMAN EKİPLE HAZIRLANDI
Projelerin profesyonel bir ekiple hazırlandığına dikkat çeken Maraş, "Akademisyenler, gençler, vatandaşlarımız bu projelerimizi sokağı dinleyerek geliştirdik. Kısa, orta ve kısa vadeli olmak üzere 3'e ayırdık. Kısa vadeli projelerimizi belediyenin kapısından girdiğimiz anda hayata geçirmeye başlayacağız. Bu projeleri çok kısa sürede hayata geçireceğimizin sözünü veriyorum. Ulaşımdan, güvenliğe, eğitimden, tasarrufa, ekonomik gelişimden, spora, çocuklarımızdan kadınlarımıza, gençlerimize yaşlılarımıza engellilerimize sokaktaki küçük dostlarımıza kadar herkes için projeler var" ifadelerine yer verdi.

Projelerinden bahseden Maraş, göreve geldiklerinde yapacaklarını şu sözlerle anlattı:

ULAŞIM PROJELERİ
"Ulaşım projemizde Samsun'un trafik yönetimine katkıda bulunabilmesi için yenilikçi bir ulaşım ağı oluşturmayı planlıyoruz. Trafik projemiz ile açık ve kapalı otoparklar yapacak, olası acil durumlarda toplanma alanları, semt pazarları ve benzeri organizasyonların düzenlenmesine hizmet edecek alanlar oluşturacağız. Kavşak ve sinyalizasyon düzenlemeleri ile trafik düzenlemeleri ile trafik akış ve hızını kolaylaştıracağız. Şehir içi sokak yolları ve trafik düzenlenmeleri ile Atakum'un huzuru yaşayabileceği bir şehir oluşturacağız."

KADINLAR SÖZ SAHİBİ OLACAK
"Atakum'da kadınlarımız önceliklerimiz arasında olacaktır. Güneş Kadınları projemiz ile kadınlarımızın kişisel gelişimini, istihdamını destekleyeceğiz. Kadınlarımızın istihdamını artırabilmek, iş dünyasındaki yerlerini büyütmek için daha çok çabalayacağız. Üreten kadınlarımıza destek olacağız. Kırsalda yaşayan kadınlarımızı her alanda daha ileri seviyeye getirmek için eğitimler, konferanslar düzenleyeceğiz. Kadınları hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel alanlarla geliştirecek, Atakum'un geleceğinde daha çok söz sahibi olmalarını sağlayacağız. Kadın Meclisi kurarak kadınlarımızın kent yönetiminde daha etkin olmalarını sağlayacağız."

GENÇLER VE ÇOCUKLAR
"Gençlerimize müjdelerimizin başında Atakum Kart projemiz geliyor. Bu karta sahip olan öğrencilerimize her ay 5 gb internet hediye edeceğiz. Öğrencilerimizin toplu taşıma araçlarını daha ucuz kullanabilmesi için her ay 30 ücretsiz biniş hakkı sağlayacağız. Öğrencilerimiz tüm toplu taşıma araçlarından yüzde 30 indirimli yaralanabilecekler. Memleketlerine giderken yaptıkları ulaşım masraflarına yılda 2 defa katkı sağlayacağız. Üniversiteden mezun olmuş, iş bulmakta zorlanan gençlerimiz için uzmanlaşma birimi kuracağız. Kampüste ücretsiz çorba sevisi yapacağız. Akşamları düşük maliyetli kahve ve çay saatleri sağlayacak, uygun çalışma ortamları oluşturacağız. Gençlik merkezleri kuracak, kendilerini daha gür bir sesle ifade etmelerini sağlayacağız. İlkokul çağındaki çocuklarımız için eğitim kurumları ve Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde hareket edecek beslenme, ulaşım gibi destekler vereceğiz. 'Sokakta Çocuk Var' projemizi hayata geçirerek çocuk dostu mekanlar oluşturacağız. Çocuklarımız için kütüphane ve okuma etkinlikleri, çocuk kulüpleri, sağlıklı beslenme eğitimleri, fiziksel aktivitelerini artırmak için spor etkinlikleri düzenleyeceğiz. Çocuk şehri ile demokratik ve sosyal hayatın işleyişini öğreten bir eğitim ve oyun alanı oluşturacağız. Çocuk meclisi kurarak toplum bilincini geliştireceğiz.

YAŞLILAR, EMEKLİLER VE ENGELLİLER
"Yaşlılarımız ve emeklilerimiz için hoş vakit geçirebilecekleri hobi bahçelerini uygun fiyatlarla tahsisini gerçekleştireceğiz. Sosyalleşmelerini sağlayacak merkezler açarak yeni olanaklar sağlayacağız. Online takip sistemi ve yaşlı güvenliği projeleriyle sağlık ve acil durum gibi konularda takiplerini yapacağız. emeklilerimize sıcak yemek, temizlik, evde bakım gibi bir çok destek sağlayacağız. Yaşam kalitelerini artıracağız. Engellilerin toplumsal yaşama doğrudan katılımını, eğitim ve yeteneklerini geliştirerek bireysel becerilerini artıracağız. Aynı zamanda engelli yaşamını kolaylaştırarak, sosyal hayata uyumunu sağlayacağız. Birçok alanda kurslar düzenleyerek sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olacağız. Engelsiz yaşam merkezleri kurarak spor yapma imkanlarını artıracak, sosyal etkileşimlerini güçlendireceğiz. Engelli istihdamını teşvik ederek, iş dünyasına daha aktif katılımını sağlayacağız."

İKLİM DOSTU KENT
"Tüm vatandaşların kendini daha güvende hissetmesi için Mahallem Güvende Projesi'ni hayata geçirecek, Yeşil Atakum projesi kapsamında Atakum'un güzellikleriyle iç içe iklim dostu bir kent olacağız. Mahalle bahçeleri, kadın ve erkeklere özel kıraathaneler yapacağız. Samsunumuzun hedefiyle paralel olarak 2040 yılında net sıfır emisyon hedefine ulaşmaktır. İlçemizin ekosistemini korumak amacıyla orman alanlarını artıracağız. Sel ve taşkın önleme projesiyle hem altyapıyı güçlendirecek hem de toplumun bilinç düzeyini artırarak bölgedeki olası felaketleri minimize edeceğiz. Acil durum planları hazırlayacağız. Atakum'un deprem risk analizini yapacağız. İlçemizde hizmet verecek yeni tesislerimizi kurarak sokak hayvanlarımızı koruma altına alarak en uygun koşullarda yaşamalarını sağlayacağız. Evlerdeki ve restoranlardaki atıklarla hayvan besleme projesini hayata geçireceğiz. Yağmur suyu hasadı projemizle sürdürebilir su kullanımı için etkili bir çözüm üreteceğiz. Lozan Caddesi'ni vatandaşlarımızla işbirliği ile yeniden düzenleyeceğiz. Gastronomi, sağlık, kongre turizmi için girişimci ve yatırımcılara destek vereceğiz. Tarımsal kalkınmayı desteklemek için çiftçi dostu projemizi hayata geçireğiz. Enerji ödemesi, tohum, fide, gübre, yakıt, tesisat gibi pek çok alanda doğrudan destek sunacağız. Atakum'un batısında büyükbaş ve küçükbaş kesimlerinin yapıldığı hijyenik ve modern bir tesis kuracağız."

UZUN VADELİ PROJELER
“Atakum Kültür ve Teknoloji Parkı Projesi ilçemizde teknoloji ve kültürün bir arada buluştuğu, yenilikçi ve eğitici bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz. Marka Şehir Atakum Kule Projesi, ilçemizin siluetine modern ve yenilikçi bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Projenin amacı, Atakum’u ulusal ve uluslararası alanda tanıtacak bir simge yapı oluşturarak turizmi teşvik etmek, yerel ekonomiyi canlandırmak ve şehrin kültürel ve sosyal yaşamına değer katmaktır. Marka Şehir Atakum Ada ve Deniz Oteli Projesi ile turizm potansiyelini maksimize ederek şehrin marka değerini artırmayı hedefliyoruz. Bu proje, Atakum sahil şeridinde benzersiz bir konumda, ada üzerinde ve suyun üzerinde yüzen otel konseptleri geliştirerek, yerli ve yabancı turistlere unutulmaz bir konaklama deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Atakum Sosyal Yaşam Merkezi Projesi'yle Atakum ilçesinin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin merkez üssü olacak bir kompleksin kurulmasını hedeflenmektedir. Atakum Kent Meydanı Projesi ile Atakum ilçesinin sosyal ve kültürel hayatına merkezi bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Atakum Kültür ve Teknoloji Parkı'yla teknoloji ve kültürün bir arada buluştuğu, yenilikçi ve eğitici bir alan oluşturacağız. Atakum Turizm Eğitim Merkezi'yle turizm sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Atakum Yeşil Bahçe ve Yaşam Alanları Projesi, Kurupelit Vadi Projesi, Kocadağ Teleferik ve Dağ Sporları Projesi, Su Sporları ve Alternatif Sporlar projesiyle hem turizm canlandırılacak hem de ilçe cazibe merkezi haline gelecek. Atakum Çevre Yolları Projesi ile de trafik yoğunluğunu azaltmayı ve ulaşım verimliliğini artırmayı hedefliyoruz."

ÖZLEM MARAŞ ARAYI HIZLA AÇIYOR!

Mimar Özlem Maraş'ın, Cağaloğlu Bulvarı üzerindeki muhteşem SKM Açılışı ve ardından "Atakum'un 50 yıllık Planı Hazır' mottolu Proje Tanıtım Toplantısı sonrası Atakum'da ortaya çıkan hakim görüş; "ARALARINDA 'KOCAMAN' BİR FARK VAR" şeklinde oldu.

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkanı Mimar Özlem Maraş, seçim çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Özlem Maraş'ın ortaya koyduğu vizyon sonrası rakipleri ile arası hızla açılmaya başladı. Atakum'un gelecek 50 yılına ilişkin ortaya koyduğu vizyona ilişkin hazırladığı lansmanla adından söz ettiren Özlem Maraş'ın gerçekleştirdiği 'Proje Lansmanı' sonrası Atakum'da ortaya çıkan hakim görüş, "Aralarında kocaman bir fark var" şeklinde yorumlandı.

SKM AÇILIŞI İLE RAKİPLERE GÖZDAĞI

Özlem Maraş'ın Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve adaylık çalışmaları başladığı günden itibaren kullanılan Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) ilave olarak Cağaloğlu Bulvarı üzerinde bulunan ikinci büyük SKM'sinin açılışı muhteşem görüntülere sahne oldu. Önceki Dönem Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un da katılımıyla gerçekleşen SKM açılışında; Atakum'un bütün sorunlarına vakıf olduklarını ve Atakum'un bütün ihtiyaçlarını kapsayan bir çalışma hazırladıklarını ifade eden Özlem Maraş konuyla ilgili bir proje tanıtım toplantısı gerçekleştireceklerini kaydetti. Bakan Mehmet Muş'un Atakumlular'a yönelik sözleri ve müjdeleri ile coşan kalabalık "Atakum Burada, Başkanının yanında" sloganları ile Cağaloğlu Bulvarı'nı inletti.

PROJELERİ TEK TEK SIRALADI

Özlem Maraş'ın Pazar günü gerçekleşen Proje Tanıtım Toplantısı'nda da benzer görüntüler yaşandı. Atakum'un sorunlarına ve bu sorunlara ilişkin çözümlere hakimiyeti ile öne çıkan Özlem Maraş'ın "Atakum'un 50 yıllık Planı Hazır' mottolu Proje Tanıtım Toplantısı, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Siyaset, iş dünyası, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Cumhur İttifakı teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği kahvaltılı toplantıda Maraş, Atakum'un geleceğini nasıl inşa edeceklerini ve bu iddialı vizyonun hangi projeler hayata geçirilerek gerçekleşeceğini tek tek anlattı. Atakum'un gelecek 50 yılının planlandığı, çok sayıda projenin sıralandığı ve doyurucu bilgiler içeren proje alt başlıklarının açıklandığı lansmanın ardından ortaya çıkan hakim görüş; "Özlem Maraş'ın rakipleri arasında kocaman bir fark var" şeklinde oldu. Lansman sonrası katılımcılara hazırlanan proje kitabı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

"GERÇEK BELEDİYECİLİK İŞTE BU!"

Salonda bulunmayanlar için canlı olarak da yayınlanan lansman sonrası değerlendirmelerde bulunan Özlem Maraş şunları kaydetti:

"Bizim çıkışımız, adaylığımız sıradan bir adaylık süreci değildi, hiç öyle olmadı. Biz yaklaşık üç aydır dersimize çalışıyoruz. Atakum'da hemen her kesimden birçok kişi ile görüştük, akademisyen hocalarımızla oturup sorunları ve çözüm yollarını masaya yatırdık. Bir yandan rutin seçim çalışmalarımızı gerçekleştirirken diğer yandan uykumuzdan feragat ettik, dersimize daha da çok çalıştık. Bugünlere böyle geldik. Bugün de Atakumluların fikirleriyle destek verdiği proje tanıtmımızı gerçekleştirdik. Çok muhteşem bir lansman oldu. Ben tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Atakum'u GERÇEK BELEDİYECİLİK ile buluşturacağız demiştik. Gerçek Belediyecilik işte bu. Önce dersine iyi çalışacaksın. Sonrası; 1 Nisan'da bambaşka bir güne uyanacağız. Hazırız, kararlıyız."


özlem maraşatakumatakum belediyesiak particumhur ittifakısamsun haberleri