Geri

Ramazan'da fırsatçılara karşı teyakkuzda olunacak

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yaklaşan Ramazan ayını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için kaymakamlar ve ilgili kurum yöneticileri ile toplantı yaptı. Vali Dağlı, Ramazan ayında fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı teyakkuz halinde olunacağına dikkat çekti.

13:19:03 | 2022-03-25


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yaklaşan Ramazan ayını vatandaşların huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi için kaymakamlar ve ilgili kurum yöneticileri ile toplantı yaptı. Vali Dağlı, Ramazan ayında fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı teyakkuz halinde olunacağına dikkat çekti.

Yaklaşan Ramazan ayının Samsun genelinde manevi iklimine uygun bir şekilde yaşanabilmesi için yürütülecek faaliyetler ile Ramazan ayında ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışları ve stokçulukla mücadele kapsamında yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Kaymakamlar Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Şevket Cinbir, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOPLU İFTARLAR YERİNE YETİMLERLE OLUN
Yetim ve öksüzlerin gözetildiği, muhtaç ve kimsesizlerin kollandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel biçimde yaşandığı mübarek Ramazan ayına çok az bir süre kaldığını belirten Vali Dağlı, Valilik ve Kaymakamlıkların koordinasyonunda Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak gerçekleştirilecek faaliyet ve programların büyük önem arz ettiğini belirterek, ilçe kaymakamları ve kurum yöneticilerinin israfın çok olduğu toplu iftarlara katılmak yerine iftar sofralarında yetimler, ihtiyaç sahipleri, kimsesizler, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmelerinin çok daha uygun olacağını ifade etti.

KADIN VE GENÇLERE ÖNCELİK VERİLMELİ
Ramazan ayı boyunca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının sağladığı desteklerin yanı sıra kamu ve özel sektör imkânlarının da seferber edilerek dar gelirli vatandaşlara yapılan ayni ve nakdi yardımların en üst seviyeye taşınmasını isteyen Vali Dağlı, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca yardım yapılan dar gelirli ailelere çok daha fazla ihtimam gösterilmeli, bununla birlikte İslam İşbirliği Teşkilatınca 2013 yılında alınan kararla Dünya Yetimler Günü olarak belirlenen Ramazan ayının 15. gününde tüm ilçelerimizde düzenlenecek iftar programlarında yetim çocuklarımız ile bir araya gelinmeli. Gerçekleştirilecek tüm faaliyet ve programlarda kadınlara ve gençlere öncelik verilmeli" dedi.

HAKSIZ FİYATI BİLDİRİN
Haksız fiyat artışı, stokçuluk ve fiyat spekülasyonları gibi serbest piyasa koşullarına aykırı hareket eden işletmelere yönelik denetimlerin il genelinde kesintisiz devam ettiğine dikkat çezen Vali Dağlı, Ramazan ayında fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı teyakkuz halinde olunacağını ve bu konuda denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Vali Dağlı, "Bu konuda mağduriyet yaşayan veya usulsüzlük tespit eden vatandaşlarımızın da Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi (HFA-Bildirim) Mobil Uygulaması üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde yapacakları başvurular bu mücadeleye önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.


valizülkif dağlısamsun valisistokfahiş fiyatsamsunkaymakamramazan ayı