Geri

Recep Söylemez yazdı: Kitle imha mı? Kitle ihya mı?

Gazete Ekip Yazarı Recep Söylemez, Marshall yardımıyla yapılan süt tozuna dikkat çektiği yazısında tarımda seferberlik çağrısını yineledi. Söylemez, "Dinlemez, yapmazsanız bir yıl içinde et, süt ve süt ürünlerini değil raflarda rüyamızda görmek mümkün olmayacak" dedi.

11:49:42 | 2022-05-10


Haberi Sesli Dinle

Yazısının başlığında "Bu Kitle imha mı? Kitle ihya mı?" diye soran Recep Söylemez, Marshall yardımlarıyla Türk halkına dağıtılan süt tozunun zararlarını anlattı. Türkiye'de şeker hastalığının giderek arttığına işaret eden Söylemez,
"Diyabet demek; tüm hastalıkların kaynağı, ilaç sektörünün hammaddesi Tarım ürünü olduğundan yola çıkarak, en pahalı ilaç listesini onkoloji bölümünü oluşturduğu gibi Tarım ürünlerimizin de aşağı kalır tarafı yok, hani..." dedi.

Türkiye'nin ilaç ithalatında 22. sırada olduğuna vurgu yapan Söylemez, "Tarımı imha edenler, ne bu dünyada ne de gerçek (ahiret) dünyada ihya olmayacaksınız!!! Tarımda seferberlik çağrımı yineliyorum! Açacağınız destek kredilerinde, kriteriniz elleri nasırlı, biraz da beli bıkını yani amiyane tabirle şaftı kaygın (çaresiz) ehliyetli çiftçilerimize verin; verin ki topraklarıyla barışsın ve de süt veren büyük baş hayvanlarını mezbahanelere yok pahasına satmasınlar. Dinlemez, yapmazsanız bir yıl içinde et, süt ve süt ürünlerini değil raflarda rüyamızda görmek mümkün olmayacak. Aksi halde sizin ihya değil! İmha üzerine çalıştığınızı düşünüyor olacağım" ifadelerini kullandı.

RECEP SÖYLEMEZ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN...

Devamını okumak için tıklayınız


süt tozuMarshall yardımıdiyabettarımkolesterolMelaminDipotasyum fosfatBalıkçılıkhayvancılıkonkolojirecep söylemeztarım