Geri

Recep Söylemez yazdı: Seferberlik öncesi özerklik şart!

Gazete Ekip Yazarı Recep Söylemez, Türkiye'de tarımın özerkleşmesi gerektiğine dikkat çekerken, tarım işlerinin iktidarın değil, devletin sorumluluğuna verilmesi gerektiğini yazdı.

09:46:30 | 2022-05-12


Haberi Sesli Dinle

Son yazılarında Türkiye'nin tarım politikasına dikkat çeken Gazete Ekip Yazarı Recep Söylemez, tarım ve hayvancılıkla ilgili bir öneride bulundu. Söylemez, tıpkı üniversiteler, merkez bankası. Rtük gibi tarım ve hayvancılığın da özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Tarımın kutsal bir mesele olduğunu ifade eden Söylemez, "Tarımımızla ilgili kronik sorunlara kalıcı çözümler bulmadığımız sürece tarım, hayvancılık ve gıda sektörüne yönelik tartışmalar yıllar boyu sürecek; zira tartışmalar (sözlü) çırpınmalar (fiziki) önceden olduğu gibi yok olup gidecek... Olan, adeta varlık içinde yokluk çeken yerli üreticisinden tüketicisine kısaca 80 milyon nüfuslu ülkemize ve de Tarım ürünleri ihraç edilen ülkelerin insanına olacaktır. Gelin, ne içeride kendi insanımızın, ne dışarıda, ne Anakara ve Denizaşırı ülke insanlarının, ne de toprağımızın ve dilsiz hayvanlarımızın gözünde itibarımızı daha da düşürmeyelim. Tarım ve Hayvancılık sektöründe bir milat gerçekleştirelim ve özerk bir statüye kavuşturalım. İktidarların değil, devletimizin sorumluluğuna verelim" dedi.

RECEP SÖYLEMEZ'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Devamını okumak için tıklayınız


recep söylemeztarımtarım bakanlığıhayvancılık