Geri

Romanyalı misafirler Samsun'a hayran kaldı

Erasmus Plus kapsamında Samsun'a gelen Romanya’nın Colegiul Tehnic Ion Holban okulu öğretmenleri ile öğrencileri 19 Mayıs şehrine hayran kaldı.

12:41:43 | 2023-06-11


Haberi Sesli Dinle

Köksal Ersayın Anadolu Lisesi, Erasmus Plus kapsamında Samsun'a gelen Romanya’nın Colegiul Tehnic Ion Holban okulu öğretmenleri ile öğrencilerini ağırladı. Yabancı konuklarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Köksal Ersayın Anadolu lisesi Müdürü Adnan Özdemir, “Proje ortaklarımızdan olan Romanya’dan İlimize gelen Colegiul Tehnic Ion Holban okulu öğretmenleri ve öğrencileri okulumuzun İngilizce öğretmeni Taykan Sökmen, Sibel Kayıkçı, Deniz Cömert ve Aynur Karaduman eşliğinde şehrimizin tarihi mekanları başta olmak turistik alanlarını gezerek bilgi sahibi oldular” dedi.

‘PROJE ORTAĞIMIZI SAMSUN’DAN UĞURLADIK’
Erasmus+ Okul Eğitimi Projeleri kapsamında 2012 ve 2014 yıllarında proje yürütülmüş olmakla birlikte günümüzde Erasmus + Okul Eğitim Akreditasyonu projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Müdür Adnan Özdemir, “Köksal Ersayın Anadolu lisesi ailesi olarak okulumuzda Erasmus Plus kapsamında 5-10 Haziran tarihleri arasında Romanya’dan Colegiul Tehnic, Ion Holban okulu öğretmenleri ve öğrencilerini ağırladık. Yeni teknolojiler ve linguistik konusunda iki öğretmenin iş başı ve gözlem , yedi öğrencinin de grup hareketliliği yaptığı bir haftalık etkinliklerimizde birbirimizi iyice tanıma ve dostluklar kurma fırsatımız oldu. Kurduğumuz bu dostluğu sürdürme niyetiyle misafirlerimizi yolcu ettik. ”diye konuştu.

Kapanış programın ardından Müdür Özdemir tarafından Romanya’dan gelen ve Erasmus Plus projesi ortağı olan Colegiul Tehnic, Ion Holban okulu öğretmen ve öğrencilerine birer katılım sertifikası takdim edildi.

Haber: Köksal ÖNER


samsunromanyaköksal ersayınokulerasmuseğitimsamsun haberleriproje