Geri

Romanyalı öğrenciler İlkadım'da

'Kardeş Okul Projesi' kapsamında Romanya Focsani'den gelen 25 öğrenci İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Başkan Demirtaş, misafir öğrencilere İlkadım'ı anlattı

13:10:15 | 2023-12-10


Haberi Sesli Dinle

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, UNIREA National College ile Samsun Uğur Okulları arasında düzenlenen “Kardeş Okul Projesi” kapsamında kardeş şehir Romanya Focsani’dan gelen 25 öğrenci ve ailelerini ağırladı. Başkan Demirtaş, Bu proje, öğrencilerimizin sosyal yönden gelişimlerin de tanışma, kaynaşma, ortak sosyal etkinlikler, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, veli kaynaşmasını, içine alan ortak kültür mirasımızda gönül köprüleri kuruyor” dedi.

Samsun Uğur Okulları tarafından düzenlenen “Kardeş Okullar” kapsamında Samsun’u ziyaret eden Romanya Focsani’den gelen 25 öğrenci ve evlerinde kaldıkları İlkadımlı öğrenciler, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın konuğu oldu. Öğrencilere hizmet binasını gezdiren Başkan Demirtaş daha sonra misafirleri makamında ağırladı. Proje ile ilgili bilgi alan Başkan Demirtaş, öğrencilerin Samsun ile ilgili düşüncelerini dinledi.

Tercüman aracılığıyla öğrencilerle konuşan Başkan Demirtaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı şehrimize, kurtuluşa atılan “İlk adım’a hoşgeldiniz.Bu tür faaliyetlerin öğrenciler arasında bilgi, değer, kültür paylaşımını zenginleştirmek, okullar arası işbirliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak için üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışının geliştirilmesinde büyük katkı ve rol üstleniyor. Birlikte yapılacak projelerin, gelecek yıllara yayılarak sürdürülebilmesi ve bu anlamda ortak çalışma gruplarınca benimsenebilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Böylece iki farklı kültürün kaynaştırılması ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi bu anlayış rol model olacak” dedi.

İlkadım’dan şehri tanıtmaya başladılar
Farklı kültürleri tanımak amacıyla hayata geçirilen Kardeş Okul Projesi'ne dahil olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Uğur Okulları öğrencileri de, Romanya’dan gelen arkadaşlarını evlerinde ağırlamaktan memnun olduklarını kaydetti. Anaokulu Müdürü Ayşenur Aydın ve Lise Müdürü Özlem Köse ise "Kardeş Okul Projesi' kapsamında Focsanili misafir öğrencilerimize geldikleri şehri İlkadım’dan anlatmalarının kendileri için daha anlamlı olduğunu " ifade ettiler.

Ziyaret belediye hizmet binasında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 


ilkadımilkadım belediyesinecattin demirtaşsamsunsamsun haberleriromanyaöğrencikardeş okul