Geri

Samdak'tan 8 Mart yürüyüşü

Samsun Dağcılık Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel birbirinden özel program hazırlayarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor.

11:52:48 | 2022-03-07


Haberi Sesli Dinle

Samsun Dağcılık Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel birbirinden özel program hazırlayarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor.

İlk olarak 5-6 Mart tarihinde gerçekleşen Ilgaz dağı (2546 metre) Alpin Tırmanış faaliyetini başarıyla gerçekleştiren ve sadece kadın sporculardan oluşan gurup zirve faaliyetini Dünya Kadınlar gününe ithafen gerçekleştirdiklerini belirtti.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR
Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK) başkanı Faruk Karaduman; İlk faaliyetimiz olan Ilgaz dağı tırmanış faaliyetinin ardından ikinci etkinliğimiz olarak Samsun Dağcılık kulübü yönetim kurulu üyesi Yasemin Ekinci tarafından 8 Mart Salı günü Bulvar AVM toplantı salonunda saat 19.00 da gerçekleşecek olan ‘’Dağcılıkta Kadın Söyleşisi’’ne tüm halkımız davetlidir. Son olarak 13 Mart Pazar günü Samsun Kocadağ Taşkıranlar rotası- Atakum’da günübirlik Doğa Yürüyüşü tüm kadınlara açık olarak gerçekleştirilecektir.

YARI YARIYA ZAYIFLAMIŞ OLUR
SAMDAK Başkanı Karaduman, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Gününe özgü etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek ,‘’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Bir toplum cinslerinden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizi toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.’’ Biz de kulübümüz olarak kadın sporcularımızı destekliyor tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum’’ dedi.
Köksal ÖNER


samsun8 mart dünya kadınlar günükadınkardağcılıksamdaksamsun dağcılık kulübü